Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 2903 Geschiedenis

Quizvraag Egypte 2903Welke koningin van het oude Egypte was het laatste lid van de Ptolemaeïsche dynastie en daarmee de laatste Hellenistische heerseres van Egypte? Ze overleefde een staatsgreep uitgedokterd door de hovelingen van haar oudste broer.
Pubquiz vragen over Egypte

Quizvraag Aardrijkskunde
We zijn op zoek naar een voorstad van de Egyptische stad Caïro, aan de westelijke oever van de Nijl, en circa 20 km ten zuidwesten van het centrum van Caïro. De stad is het bekendst om de sfinx en de piramiden ten westen van de stad. De piramiden bestaan onder andere uit de Piramide van Cheops, de wat kleinere Piramide van Chefren, en de Piramide van Mykerinos.
Quizvraag Geschiedenis
De grootste ontdekking van vorige eeuw was ongetwijfeld de ontdekking van het graf van farao Toetanchamon. De ontdekker van graf nummer DK 62, was Howard Carter, die gefinancierd werd door de Engelse Lord Carnavon. Op welke plaats in Egypte, waar ook nog andere graven van faraos werden ontdekt, werd Toetanchamon rond 1330 V.C. begraven?
Quizvraag Aardrijkskunde
Hoe heet het driehoekige schiereiland van Egypte waar in oktober 2015 een vliegtuig neergestort is door een bom van de terreurgroep IS?
Quizvraag Aardrijkskunde
Welke stad in het noorden van Egypte is genoemd naar Alexander de grote, is een miljoenstad en is de op één na grootste stad van Egypte?