Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 3495 Geschiedenis

Quizvraag Egypte 3495U ziet het grootste en bekendste beeld van een sfinx ter wereld. Het staat in een Egyptische necropool met de rug naar de piramide van Chefren. Graag de naam van dit beeld en de gelijknamige necropool.
Pubquiz vragen over Egypte

Quizvraag Aardrijkskunde
Hoe heet het driehoekige schiereiland van Egypte waar in oktober 2015 een vliegtuig neergestort is door een bom van de terreurgroep IS?
Quizvraag Geschiedenis
Welke koningin van het oude Egypte was het laatste lid van de Ptolemaeïsche dynastie en daarmee de laatste Hellenistische heerseres van Egypte? Ze overleefde een staatsgreep uitgedokterd door de hovelingen van haar oudste broer.
Quizvraag Aardrijkskunde
We zijn op zoek naar een voorstad van de Egyptische stad Caïro, aan de westelijke oever van de Nijl, en circa 20 km ten zuidwesten van het centrum van Caïro. De stad is het bekendst om de sfinx en de piramiden ten westen van de stad. De piramiden bestaan onder andere uit de Piramide van Cheops, de wat kleinere Piramide van Chefren, en de Piramide van Mykerinos.
Quizvraag Politiek
Deze generaal is sinds 8 juni 2014 de president van Egypte. Zijn voornaam is voluit Abdul Fatah Saeed Hussein Khalil. Maar wat is zijn familienaam?