Aan welke kant van het bord hoort het mes te liggen?
Aan welke kant van het bord hoort het mes te liggen?
Het stukje vlees dat we zoeken komt van de eerste vijf a zes ribben van het rund, dat ook wel rib rack wordt genoemd. De rest van de ribben is voor de entrecote. Het zit aan de voorkant van de rug en zit vast aan de lende en het is zachter dan dat van de lende. Er zit een duidelijke vetstructuur in het vlees die zorgt voor meer smaak. De rib-eye op je bord is hetzelfde stuk dood rund maar dan zonder de rib eraan. Hoe noemen wij en de Fransen deze rib eye met been?
Bekijk vraagWelke snoepgigant beloonde een man die hun cheque vond twv. 4,6 miljoen euro. De eerlijke vinder kreeg hiervoor 6 zakjes snoep.
Bekijk vraagVoor wie van de Japanse keuken houdt, is deze vraag een eitje. Welke soort soep, waarvan de belangrijkste ingrediënten bouillon, een soort sojabonenpasta, stukken tofu en dunne groene zeewieren zijn en stengelui zijn, wordt in Japan als voorgerecht of als onderdeel van het hoofdgerecht geserveerd? Het woord ‘soep’ mogen jullie van het antwoord knippen om het in de link te laten passen.
Bekijk vraagWe gaan terug naar het verleden. Deze man werd op 10 augustus 1814 geboren in Duitsland. Hij was de elfde in een rij van veertien kinderen. We zoeken zijn familienaam. Zijn familienaam is Zwabisch (Beiers) dialect voor ‘een vogelnestje’. Hij is bekend geworden als suikerbakker en oprichter van 's werelds grootste voedsel- en drankmaatschappij, evenals één van de belangrijkste uitvinders van gecondenseerde melk.
Bekijk vraagWat is de naam van deze Franse chef-kok en auteur van tal van kookboeken? Hij verdiende in zijn meer dan veertigjarige carrière drie Michelinsterren voor zijn restaurant. Een gerecht van hem is truffelsoep die hij creëerde voor president Valéry Giscard d'Estaing. Van Giscard d'Estaing kreeg hij de grootste onderscheiding voor zijn gerecht. De beroemde driesterrenchef overleed in januari 2018.
Bekijk vraagWat is de naam voor gefrituurde en gestoomde kleine hapjes die in de zuidelijke Chinese keuken vaak voorkomen? Ze bestaan uit groente, vlees en rijst en worden als lichte maaltijd gebruikt.
Bekijk vraagWat is de naam van dit oorspronkelijk Nederlandse, maar nu in België gefabriceerde snoep? De chocolade is verpakt in een karakteristieke Delfts-blauwe wikkel.
Bekijk vraag