Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 2552 Geneeskunde en lichaam

Quizvraag Ziektes 2552Tonic bevat een beetje van de medicinale stof kinine. Vroeger was de dosis hoger. Welke ziekte werd hiermee bestreden?
Pubquiz vragen over Ziektes

Quizvraag Geneeskunde en lichaam
Welke ziekte staat ook wel bekend als kinderverlamming? Het is een ontsteking van de grijze stof in het ruggenmerg. Deze ziekte wordt veroorzaakt door een virus.
Quizvraag Wetenschap
Enkele jaren geleden werd Europa opgeschrikt door het vogelgriepvirus dat ook menselijke slachtoffer kon maken. Wat is de wetenschappelijke naam van deze gevaarlijke ziekte?
Quizvraag Geschiedenis
Er is een kleine kans dat iemand in de zaal het heeft meegemaakt maar nét na de eerste wereldoorlog was Europa in de ban van een zware epidemie. De dodelijke slachtoffers die het virus eiste overstijgt ruimschoots de dodelijke slachtoffers van de 1e WO zelf. We spreken tussen de 20 en de 80 miljoen doden. Hoe heette dit virus? Nog een leuk weetje hierover: één van de meest effectieve bestrijdingen van de ziekte was sterkedrank. Zo redde de koning Alfons XIII zichzelf van de dood door een volle fles bacardi-rum te ledigen. De historische wetenschappelijkheid van deze anekdote is echter ver zoek.
Quizvraag Geneeskunde en lichaam
Welke ziekte die naar schatting jaarlijks een 655.000 dodelijke slachtoffers maakt wordt veroorzaakt door eencellige parasieten van het geslacht Plasmodium. Deze infectieziekte heeft tevens een naam dat is afgeleid van een Latijnse term die vrij vertaald “slechte lucht” betekent. Welke ziekte zoeken we?