Pubquiz vraag 2888 Taal

Quizvraag Taal 2888

Hoe wordt het jong van een hert genoemd?

Goed zo !

Meer pubquiz vragen over Taal

Quizvraag Taal

Hier ziet u het oudste bekende schrift dat gebruikt werd door de Germaanse volkeren van Noord-Europa, Groot-Brittanië en Scandinavië. Het bestaat ui letters, samengesteld uit hoekige en rechte lijnen, die gemakkelijk kunnen gekrast worden in B.V. stenen en hout. Wat is de naam van dit schrift?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Caresse Crosby deed de gevleugelde uitspraak 'Ik kan niet zeggen dat de beha dezelfde plek in de geschiedenis zal halen als de stoomboot, maar ik heb 'm wel uitgevonden.' Wat betekent de afkorting BH?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Onze favoriete internetpagina omschrijft hetgeen we hier zoeken als ‘een Franse term die in het Engels oorspronkelijk werd gebruikt ter aanduiding van een overeenkomst waarbij drie mensen seksuele relaties met elkaar hebben en tot hetzelfde huishouden behoren’.

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Ook de Franse taal heeft nog een toekomst, ‘le futur’ hoor ik jullie denken, maar welke futur vinden we in deze wel heel toepasselijke zin?

Nous allons boire un verre.

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Fazant lijkt helemaal niet op een fazant (of misschien toch een beetje), de mensen zijn hem zo beginnen noemen na een verdienstelijke -edoch mislukte- poging van Kristof Van Damme om zijn achternaam –Bossant- uit te spreken. Hoe heet de wetenschap die zich bezighoudt met het bestuderen van de herkomst van woorden?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

We zoeken een door Lejzer Zamenhof ontworpen, makkelijk te leren, politiek neutrale, internationale taal (kunsttaal). In 1887 publiceerde hij onder een pseudoniem een boek over de taal met de titel: La internacia lingvo. Wat is de naam van deze taal?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Welk woord omschrijft een ziekelijke, irrationele angst van vrijdag de dertiende?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Welke Engelse term gebruiken we voor het kamperen waar het iets meer mag zijn? De 'tenten' zijn meer luxueus dan op de gemiddelde campings.

Bekijk antwoord