Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 2904 Geschiedenis

Quizvraag Indianen  2904De Slag bij de Little Bighorn, ook wel Custer's Last Stand was een slag tussen Indianen en het Amerikaanse leger, die op 25 juni 1876 plaatsvond in een vallei van de rivier Little Bighorn, nabij Crow Agency in Montana. Welke indiaanse stam versloeg Generaal Custer bij de Slag van Little Big Horn?
Pubquiz vragen over Indianen

Quizvraag Eten en drinken
We zoeken de naam van een geconcentreerd mengsel van vet en prote├»nen dat gebruikt wordt als een compacte en volwaardige voeding. Het werd uitgevonden door de inheemse volkeren van Noord-Amerika. De specifiek gebruikte ingredi├źnten waren meestal datgene wat beschikbaar was: het vlees was vaak bizon, wapiti, eland of een ander hert. Fruit zoals veenbessen en Saskatoon bessen werd soms toegevoegd. Wat is de naam?
Quizvraag Geschiedenis
Voor deze vraag zoeken we een Noord-Amerikaanse indianenleider, behorende tot de stam van de Apaches, meer bepaald de Chiricahua-Apaches. Hij ontsnapte diverse keren uit het reservaat van San Carlos, dat door de Amerikaanse regering aan de Chiricahua-Apaches was toegewezen. Welke indianenleider zoeken we?
Quizvraag Taal
Hoe noemen de indianen een baby?