Piet Huysentruyt gaat al een tijdje mee. In de jaren 90 maakte hij het mooie weer op VTM met lekker thuis. Hoe heet zijn toenmalige assistent die je hier op de foto ziet?
Piet Huysentruyt gaat al een tijdje mee. In de jaren 90 maakte hij het mooie weer op VTM met lekker thuis. Hoe heet zijn toenmalige assistent die je hier op de foto ziet?
De bekendere naam voor Coffea canephora, een koffieboon die van oorsprong uit het middelgebergte van Afrika rondom de evenaar komt, tussen 10° Noorder- en Zuiderbreedte, van de Westkust tot Oeganda. In tegenstelling tot de arabica-boon is de gezochte boon minder vatbaar voor plantenziekten. Welke koffieboon zoeken we?
Bekijk vraagDeze zoete saus, gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode pepers, suiker, zout en water betekent "zeedieren" in het Kantonees. Toch worden er geen zeevruchten in de saus verwerkt en wordt de saus doorgaans gebruikt om vleesgerechten op smaak te brengen. De saus is afkomstig uit de Chinese keuken, maar wordt ook in de Vietnamese keuken gebruikt. Daar is hij een onmisbaar bestanddeel van bepaalde varianten van pho, een noedelsoep. Welke saus zoeken we?
Bekijk vraagOok deze dieprode bessen met het formaat van een rozijn en een smaakt dat lijkt op iets tussen een cranberry en een kers staan ook in het lijstje van superfoods. De besjes worden gewoon of gedroogd geconsumeerd, maar meestal worden ze verwerkt in vruchtensap, smoothies of thee. Wat is de naam van deze bessen?
Bekijk vraagVoor de minder begaafde koks onder ons klinkt dit recept waarschijnlijk heel herkenbaar. We geven jullie alvast de ingrediënten voor 2 personen (volgens Dagelijkse Kost op één).
Voor deze vraag gaan we op zoek naar een klassiek vleesgerecht dat letterlijk ‘holle botten’ betekent. De basis van het gerecht zijn kalfsschenkels die met onder andere uien, wortels en bleekselderij worden gestoofd in witte wijn. Het gerecht wordt meestal geserveerd met risotto of pasta en wordt afgewerkt met gremolata, een mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie.
Bekijk vraagIn China eten ze Jiaozi om elkaar geluk en voorspoed te wensen. Dit is meestal varkensgehakt in lapjes deeg in de vorm van een halve maan. Ook zit er vaak Chinese kool en lente-uitjes in. Onder welke naam kennen wij deze hapjes op onderstaande foto?
Bekijk vraag