Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag chemisch symbool PdVoor wat staat het chemisch symbool Pd dat ontdekt is door Wollaston?
Pubquiz vragen over Wetenschap

Quizvraag Wetenschap
We zijn op zoek naar een term uit de chemie. Namelijk een stof die de snelheid van een bepaalde chemische reactie beïnvloedt zonder zelf verbruikt te worden. De term wordt ook gebruikt om iets aan te duiden dat een bepaald proces of het verloop van gebeurtenissen bevordert of wijzigt.
Quizvraag Wetenschap
In 1960 werd de wetenschappelijke discipline die we zoeken gelanceerd door Jonathan Hughes en Stanley Reiter. De discipline maakt systematisch gebruik van economische theorie en technieken om de economische geschiedenis te bestuderen. Geef de naam van deze discipline die genoemd werd naar de muze van de geschiedenis in de Griekse mythologie.
Quizvraag Wetenschap
Bij de zwemsport heeft de uitvinding van het haaienpak voor de nodige ophef gezorgd doordat plots het ene na het andere wereldrecord sneuvelde. Dergelijk pak heeft kleine groefjes waardoor het water meer in laagjes langs het lichaam stroomt, met minder turbulentie en waardoor men dus met minder weerstand zwemt. Hoe noemt men deze soort stroming?
Quizvraag Wetenschap
NASA heeft te kennen gegeven om tegen 2025 weer een mens op de maan te willen zetten. Net zoals het ruimtevaartprogramma dat leidde tot de maanlanding in 1969 is ook dit project genoemd naar een Griekse godheid. Niet toevallig is het deze keer de tweelingzus van Apollo. Hoe heten project en godin?