Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 3355 Geneeskunde en lichaam

Quizvraag Geneeskunde en lichaam 3355We zoeken de naam van een zacht mineraal dat grotendeels uit calciumsulfaat bestaat en voornamelijk gebruikt wordt in de geneeskunde en de bouw. Misschien lijkt dat u een ietwat vreemde combinatie en gaan uw oren tuten bij de woorden mineraal en calciumsulfaat maar het antwoord is eenvoudiger dan u denkt, zeker met deze foto erbij. We zeggen er u verder nog bij dat er ook toepassingen zijn in oa het onderwijs, de archeologie, de landbouw en de tandheelkunde. Een veelzijdig materiaal dus.
Pubquiz vragen over Geneeskunde en lichaam

Quizvraag Geneeskunde en lichaam
In deze fase van de slaap zijn de hersenen bijzonder actief en de spieren volledig ontspannen, waardoor men ook spreekt van de paradoxale slaap. Het is ook de fase van de slaap waarin we dromen. Hoe heet deze fase van de slaap, die gepaard gaat met horizontale en verticale oogbewegingen?
Quizvraag Geneeskunde en lichaam
Ken jezelf en meer bepaald ook je eigen lichaam! In welk orgaan bevinden zich de eilandjes van Langerhans?
Quizvraag Geneeskunde en lichaam
Dit eiwit vormt lange polypeptideketens die bestaan uit herhalingen van drie aminozuren, doorgaans glycine, proline en hydroxyproline. Het eiwit is één van de meest voorkomende in het menselijke lichaam: huid, botten, pezen en tanden bestaan grotendeels uit dit eiwit. Het is verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit van de huid, vandaar dat de afname van de productie ervan vanaf het vijfentwintigste levensjaar zorgt voor rimpelvorming. Wat is de naam van dit proteïne?
Quizvraag Geneeskunde en lichaam
Deze infectieziekte wordt veroorzaakt door het flavivirus, verspreid door steekmuggen. Wordt de ziekte niet behandeld dan komen 50 % van de geïnfecteerden te overlijden. Het ziektebeeld varieert van een mild griepachtig syndroom tot een ernstig en dikwijls fatale leverproblemen en bloedingen. Geef de naam van deze ziekte.