Pubquiz vraag 3396 Strips

Quizvraag Strips 3396

Reeks 3, voor 1 punt: Gecreëerd door scenarist Cauvin en tekenaars Salvérius en Lambil speelt de reeks zich af tijdens de Amerikaans burgeroorlog. Korporaal Butch en Sergeant Chesterfield hebben reeds 60 albums de hoofdrollen. Veel verhalen zijn naar waarheid en steeds overgoten met een flinke scheut humor. Welke reeks?

Goed zo !

Meer pubquiz vragen over Strips

Quizvraag Strips

Voor deze vraag gaan we even terug naar onze kindertijd. Dit sympathieke dier dat jullie hier op de foto zien, dook voor het eerst op in de stripverhalen van Robbedoes en Kwabbernoot. Dit debuut bleek zo’n succes te zijn, dat André Franquin er een eigen stripreeks aan weidde. Het dier spreekt enkel en alleen maar de Houba taal en steekt heel wat fratsen uit. Welk fictief wezen zoeken we hier ?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Dit jaar (2018) is een Smurfenjaar. Dat blijkt onder meer uit een tentoonstelling in Brussels Expo, die wij eerlijk gezegd zijn smurf niet waard vonden. Maar goed, je leert er wel boeiende dingen over de blauwe mannetjes, zoals de herkomst van de naam ‘schtroumpf’ (kennelijk kwam tekenaar Peyo eventjes niet meer op het woord ‘zout’ en zei hij dan maar ‘schtroumpf’), Smurfin die niet de enige vrouwelijke smurf blijkt te zijn (er zijn er 3: Smurfin, Sassette en grootmoedersmurf) of de leeftijd van Grote Smurf (543). En ook: de eerste verschijning van de smurfen, zo’n 60 jaar geleden, in een album van ‘Johan en Pirrewiet’. Maar onder welke titel was dat?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Van welke antiheld in de stripwereld is Scott Adams de bezieler?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Dat Suske en Wiske wereldburgers zijn, dat weten we allemaal. In andere Europese landen kennen we hen als Bob et Bobbette, Lucius et Lucia, Finn och Fiffi. Hier staan ze afgebeeld in een Scandinavische versie als Anu & Antti. Wat is de Vlaamse titel van de strip die we hier zien afgebeeld?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Largo Winch is een Belgische stripreeks van Philippe Francq en Jean Van Hamme . Wat is de naam van het personage op het scherm? Het is een goede vriend van largo Winch.

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Abraracourcix is een personage uit de Franse stripreeks Asterix. Hij is het stamhoofd van het Gallische dorp waar Asterix en Obelix wonen. In 2002 kreeg hij een nieuwe (vertaalde naam) in de Nederlandse versie. Wat is zijn naam sinds 2002 in de strips?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

In dit stripalbum van Suske en Wiske krijgt Lambik na werkzaamheden als loodgieter een zilveren drinkhoorn. Deze twaalfde-eeuwse drinkhoorn wil professor Fritz von Strohalm dan weer bemachtigen voor een onderzoek, omdat koning Siegmund - die in het jaar 1100 stierf - zijn stem zou verborgen hebben in de hoorn. Wat is de naam van dit stripalbum van Suske & Wiske?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Wat is de naam van de Franse tekenaar van de stripreeks Asterix?

Bekijk antwoord