Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 3436 Wetenschap

Quizvraag Fysica 3436E = mc² moet zowat de bekendste vergelijking in de geschiedenis zijn, al doen we daarmee Pythagoras misschien tekort. Ze komt uit de speciale relativiteitstheorie die in 1905 door Albert Einstein is gepubliceerd. Wees gerust, we vragen jullie niet deze theorie uit te leggen. We zijn al tevreden als je ons weet te vertellen waarvoor de letter ‘C’ in deze vergelijking staat.
Pubquiz vragen over Wetenschap

Quizvraag Wetenschap
Wat is de naam van zo’n enorm heet punt met een bijna oneindig grote dichtheid?
Quizvraag Wetenschap
De wetenschappers onder jullie mogen zich schrap zetten voor deze vraag. Wij zijn namelijk op zoek naar een andere naam voor ‘nicotinezuur’ of ‘niacine’. Het is een belangrijke vitamine die onder meer voor een goede stofwisseling zorgt en dus een belangrijke rol speelt in de citroenzuurcyclus. Weten jullie waar we naar op zoek zijn?
Quizvraag Wetenschap
We zoeken een methylester van het dipeptide dat is opgebouwd uit de aminozuren asparaginezuur en fenylalanine. Het zegt u echter wellicht meer dat dit een kunstmatige zoetstof is die ongeveer 200 maal zo zoet is als suiker. Door deze grote zoetkracht en de lage energetische waarde voor het lichaam wordt het vooral gebruikt in zoete lightproducten als frisdranken.
Quizvraag Wetenschap
Soms kan wetenschap ook gekoppeld worden aan avontuur, zoals bijvoorbeeld onze twee beroemdste poolreizigers. Met z’n tweeën hebben ze meerdere expedities ondernomen om Antarctica verder te exploreren, weliswaar al zwemmend, lopend, peddelend en skiënd. Een van hen was Alain Hubert, maar hoe heette zijn kompaan?