Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag digitale schakelingen.

Quizvraag Wetenschap 8474Wij zoeken de naam van een zeer veelgebruikte component in digitale schakelingen. De schakelaar wordt bediend door een elektromagneet en kan een willekeurig aantal schakelcontacten openen of sluiten. Geef de naam van deze component.
Pubquiz vragen over Wetenschap

Quizvraag Wetenschap
We zoeken hier een materiaal ontwikkeld door Surrey NanoSystems in het Verenigd Koninkrijk en is een van de donkerste stoffen dat bekend is. Het absorbeert tot 99,96% van het zichtbare licht (bij 663 nanometer als het licht loodrecht op het materiaal staat). Welk materiaal zoeken we?
Quizvraag Wetenschap
We zoeken de eerste spaceshuttle van de vloot van NASA. De eerste vlucht werd gemaakt op 12 april 1981. In 1999 kreeg ze een grondige opknapbeurt. De shuttle verongelukte tijdens de terugkeer van missie STS-107 op 1 februari 2003. Hoe neemt deze spaceshuttle?
Quizvraag Wetenschap
Deze voormalig Amerikaanse astronaut was één van de drie die tweemaal naar de maan reisde. Met Apollo 17 (1972) was hij de laatste man die tot nu toe op de maan was. Wat is zijn naam?
Quizvraag Wetenschap
Voor deze vraag zijn we op zoek naar een term uit de chemische rayon. We zoeken een term die verwijst naar een oplossing waarvan het aantal opgeloste deeltjes per liter gelijk is aan die van een andere oplossing. Dit soort oplossingen worden in ziekenhuizen gebruikt als infuus. Ook zijn dit soort oplossingen van voornamelijk suikers in omloop als sportdrank, omdat door de druk van de beide vloeistoffen de suikers sneller zullen worden opgenomen in het bloed.