Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 8387 Wetenschap

Quizvraag Wetenschap 8387Onze bankbiljetten zijn voorzien van een driedimensionale afbeelding. Bekijkt men onze bankbiljetten uit verschillende hoeken, dan ziet men het platte beeld veranderen in een ruimtelijk beeld. Hoe noemt men de manier om een driedimensionale afbeelding van een object te maken?
Pubquiz vragen over Wetenschap

Quizvraag Wetenschap
In 1960 werd de wetenschappelijke discipline die we zoeken gelanceerd door Jonathan Hughes en Stanley Reiter. De discipline maakt systematisch gebruik van economische theorie en technieken om de economische geschiedenis te bestuderen. Geef de naam van deze discipline die genoemd werd naar de muze van de geschiedenis in de Griekse mythologie.
Quizvraag Wetenschap
Het punt dat we zoeken is een driehoekscentrum en ligt op de gelijknamige rechte. In een gegeven driehoek raakt elke aangeschreven cirkel aan één van de zijden BC, AC of AB. Het gezochte punt (blauw aangeduid in de figuur) is het snijpunt van de drie lijnen van deze raakpunten naar de tegenoverliggende hoekpunten.
Quizvraag Wetenschap
Wat is de eenheid van elektrische geleidbaarheid of conductantie van een materiaal?
Quizvraag Wetenschap
Een Big Mac bevat er 257, een flesje Jupiler 108 en een appel gemiddeld 52. Calorieën. Heel veel mensen tellen ze tegenwoordig en het is ook verplicht voor voedingsproducenten om ze op het etiket van hun producten te vermelden. Toch is de calorie een verouderde eenheid voor energie. Want energie wordt tegenwoordig in het SI-stelsel in iets anders uitgedrukt, dat óók terug te vinden is op de etiket van etenswaren. Maar wat?