Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 8387 Wetenschap

Quizvraag Wetenschap 8387Onze bankbiljetten zijn voorzien van een driedimensionale afbeelding. Bekijkt men onze bankbiljetten uit verschillende hoeken, dan ziet men het platte beeld veranderen in een ruimtelijk beeld. Hoe noemt men de manier om een driedimensionale afbeelding van een object te maken?
Pubquiz vragen over Wetenschap

Quizvraag Wetenschap
In 2018 deed een ESA project vanuit Paranal (Chili) haar eerste observatie. We zoeken de naam van een opstelling van telescopen die de Search for habitable Planets EClipsing ULtra-cOOl Stars. In het Nederlands: het detecteren van leefbare planeten ter grootte van de aarde die in banen om nabije uiterst koele sterren en bruine dwergen draaien. Hoe heet dit project?
Quizvraag Wetenschap
Hoe heet dit rond glas gedragen door deze man dat afgestemd is op de noden ven de slechtziende?
Quizvraag Wetenschap
Wat is de naam van de eerste ruimtesonde die gelanceerd is naar de dwergplaneet Pluto? De NASA lanceerde deze onbemande missie met een Atlas 5-raket. De lancering vond plaats op 19 januari 2006. Dit was twee dagen later dan gepland, door het slechte weer op 17 januari en door een technisch defect op 18 januari.
Quizvraag Wetenschap
Graaf Alessandro Giuseppe Antonio Anastasio X was een Italiaanse natuurkundige die In 1775 de elektrofoor verbeterde en populariseerde, een apparaat om statische elektriciteit te produceren. Maar hij is vooral bekend geworden door zijn ontdekking van de elektrische batterij. Hij heeft zijn naam gegeven aan de eenheid van elektrische potentiaal, deze verschilt 1 letter van zijn echte naam. Wat is zijn achternaam?