Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 4391 Economie

Quizvraag Economie 4391Hoe wordt, in de financiële wereld, de handeling genoemd waarbij iemand effecten, zoals aandelen of obligaties, gaat verkopen die men nog niet in het bezit heeft. Hiermee hoopt de verkoper te profiteren van een daling van de beurskoers.
Pubquiz vragen over Economie

Quizvraag Economie
We zien hier jack-ma het is de oprichter van de grootste internet webshop ter wereld. deze kwam laatst in het nieuws omdat ze een nieuw record hebben gevestigd van 9,4 miljard dollar in 24 uur. wat is de naam van deze webshop?
Quizvraag Economie
Op 23 september 2019 raakte bekend dat reisorganisatie Thomas Cook met onmiddellijke ingang al haar activiteiten moest staken. Even later was er toch witte rook toen bekend raakte dat een Spaanse touroperator 62 reisbureaus overnam hier in België. Maar wat is de naam van deze Spaanse overnemer?
Quizvraag Economie
We zien hier een foto van de Bocca della Verità en Rome. Het is vermoedelijk een onderdeel van een Romeinse fontein maar is nu een populaire toeristische attractie voornamelijk door de middeleeuwse legende die er achter schuilt. Als je jouw hand in deze mond van de waarheid steekt en tegelijk luidop een leugen uitspreekt dan zou volgens de legende je hand afgebeten worden. Een beetje spraaktechnologie avant-la-lettre dus. Over spraaktechnologie: wie waren alweer de Vlaamse pioniers op gebied van spraaktechnologie, die zich met hun bedrijf in het Flanders Language Valley vestigden, maar die beter niet hun hand in deze Bocca zouden steken gezien het risico op instant amputatie. Menig Vlaamse huisvader verloor heel wat spaarcentjes door te beleggen in het bedrijf van deze wonderboys, die in 2007 trouwens veroordeeld werden voor fraude. Wat was hun naam?
Quizvraag Economie
Hetgeen we zoeken is een economische theorie uit de vroeg moderne tijd. Volgens die theorie is de welvaart van een natie afhankelijk van het aanbod van kapitaal en is het mondiale volume van de internationale handel onveranderlijk. Met andere woorden wat de ene partij wint, verliest de andere. Het bezit van goudvoorraden en zilver was van groot belang voor de macht van de staat. Hoe noemt men deze theorie die in wezen een verkapte vorm is van protectionisme?