Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Quiz Quizette december 2018

Quizronde 1: Dat wordt zoeken!

R1: Dat wordt zoeken!R2: We zitten gebeiteldR3: Allemaal beestjesR4: We spelen lingo!R5: De Ronde van Oost-VlaanderenR6: Deze ronde heeft wel wat om het lijfR7: De eersten zullen de laatsten zijnR8: De piramiderondeAndere quiz
   Organisatie quiz Kwis aan de vis
   Aantal ronden8
   Aantal vragen88
   Moeilijkheid57.47%

Download extra bladIk ben op zoek naar de seksueel overdraagbare aandoening, waarbij één van de verschijnselen het afscheiden van geelgroen pus is. Vandaar dat de andere benaming van deze ziekte ook wel 'druiper' is.Quizvraag Strips 4328In de strips van Suske en Wiske is de over-over-over-grootvader van Suske een spook met een fles aan zijn been. Wat is de volledige naam van deze voorvader van Suske?

Wat is de naam van de koepelorganisatie van Vlaamse en Brusselse holebi- en transgenderverenigingen? Deze vereniging ondersteunt de provinciale en lokale holebi-en transgendergroepen en komt op voor gelijke kansen en rechten voor homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.

In welke Waalse gemeente staan er drie kernreactoren op de oevers van de Maas? De kerncentrale komt regelmatig in het nieuws als er weer één van de reactoren stil ligt.
Quizvraag Mythologie 4331Wat is de naam van de Azteekse slangengod van de wind, wijsheid en het leven en was één van de weinige belangrijke Azteekse goden aan wie geen mensen werd geofferd?Quizvraag Aardrijkskunde 4332

© M.Minderhoud


Welke korte, 12 km lange zijrivier van de Schelde ontstaat ter hoogte van Rumst door de samenvloeiing van de Nete en de Dijle? Op de rechteroever van de rivier bestaat sinds de Middeleeuwen al een steenbakkerijnijverheid met vele kleigroeves in de regio.

Wat is de achternaam van de Nederlandse schrijver die in 2007 met zijn roman Tirza zowel de Gouden Uil als de Libris Literatuur-prijs won?Quizvraag Eten en drinken 4334Hoe heet de kooktechniek waarbij aan een warme vloeistof klontjes boter worden toegevoegd en met een garde geroerd, om zo de saus te binden en een vollere smaak te geven?
Quizvraag Aardrijkskunde 4335Wat is de naam van de zuidelijke wind die droge en hete lucht vanuit de Sahara naar het noorden voert? De naam betekent oostelijk in het Arabisch en voert vaak ook zand en stof uit de woestijn aan.

En als afsluiter een korte vraag! Wat is de lekkere hoofdstad van Bolivia? Opgepast, we zoeken niet de administratieve, maar de wettelijke hoofdstad!Volgende ronde

R1: Dat wordt zoeken!R2: We zitten gebeiteldR3: Allemaal beestjesR4: We spelen lingo!R5: De Ronde van Oost-VlaanderenR6: Deze ronde heeft wel wat om het lijfR7: De eersten zullen de laatsten zijnR8: De piramiderondeAndere quiz