We zoeken het zeer bekende synoniem voor Franse hamburger. Deze caloriebom is een van oorsprong Brusselse snack bestaand uit een half stokbrood met vlees, fritten & één of meerdere sauzen.
We zoeken het zeer bekende synoniem voor Franse hamburger. Deze caloriebom is een van oorsprong Brusselse snack bestaand uit een half stokbrood met vlees, fritten & één of meerdere sauzen.
Comme Chez Soi geven we alvast mee als foutief antwoord op deze vraag. Van welke Belgische groep, tot 2007, van wegrestaurants en luchthavencatering zien we hier een foto?
Bekijk vraagHet staat onvermijdelijk op de kaart bij het betere Indische restaurant! Een brood dat van tarwemeel gemaakt wordt en het belangrijkste bijgerecht bij de maaltijden in Centraal- en Zuid-Azië. Hoe heet dit brood, dat meestal bereid wordt met zuurdesem en bijna altijd wordt gebakken in een tandoor of kleioven?
Bekijk vraagWe zoeken de term voor het overschenken van wijn in een glazen karaf. Dit wordt gedaan om het bezinksel van de wijn te scheiden, of om bij oude wijn lucht bij de wijn te laten komen, zodat de wijn zich opent en zichzelf zachter presenteert. Karafferen wordt niet goedgekeurd. De term is ook een scheidingsmethode die ook in de scheikunde wordt toegepast.
Bekijk vraagWij willen graag weten welke groente altijd aanwezig is in een gerecht dat 'à l’Argenteuil' wordt bereidt. De naam verwijst naar een Franse stad en streek waar al eeuwenlang een naar het schijnt bijzondere soort van deze groente wordt gekweekt.
Bekijk vraagWe zoeken de merknaam van een reeks snoepjes in de vorm van bonbons. Het werd in 1936 gecreëerd door de firma Mackintosh's en vernoemd naar het gelijknamige toneelstuk van James Barrie.
Bekijk vraagDit klein plastiek balletje, een “widget” genoemd, vind je terug in een blik Guinness en heeft als doel om de eigenschappen van getapt bier na te bootsen. De blikken worden onder druk gevuld. Door het drukverschil bij het openen van het blik wordt het gas via een klein gaatje uit de widget geperst zodat de schuimkraag wordt gevormd. Welk gas vinden we terug in de widget?
Bekijk vraagVoor deze oer-frieten heb je wel heel veel aardappelen nodig Doel is om mooie grote exemplaren van ongeveer 1à2 cm carré over te houden. Volgens sommige kookboeken worden ze, In tegenstelling tot onze frietjes best eerst licht gekookt, om dan éénmaal af te bakken.. De Fransen gaven deze friet een naar een Parijse brug vernoemde naam mee Naam van deze Franse frites variant?
Bekijk vraag