Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 5657 Eten en drinken

Quizvraag Groenten 5657



Het is gemakkelijk te herkennen aan de schotelvormige bladeren. Het kan rauw gegeten worden als salade of als smaakmaker door een salade of rauw door een stamppot in plaats van rauwe andijvie. Het is een bron van vitamine C, calcium, ijzer en magnesium.




Pubquiz vragen over Groenten

Quizvraag Eten en drinken
Dit is een nieuwe knolgroente op de Vlaamse markt, met een gemengde smaak van appel, peer en watermeloen. Echt nieuw is de groente niet want ze groeit sinds mensenheugenis in het Andesgebergte. Na een eerste testjaar in 2016 is de oogst van 2017 helemaal klaar voor de markt. Welke groente zoeken we?
Quizvraag Eten en drinken
Een vergeten groente. Je krijgt die groenrode bladeren nooit op je bord. De smaak komt deels overeen met spinazie. De stengels kunnen verschillende kleuren aannemen: wit, geel of rozerood. Graag de naam aub.
Quizvraag Eten en drinken
De groente die we zoeken zijn de jonge bladeren en bladstelen van verschillende koolsoorten, wat maakt dat er enige variatie bestaat in het uiterlijk van deze groente. Het is een lentegroente, fris en knapperig, met een pittige smaak, zoals van mosterd of rucola.
Quizvraag Eten en drinken
Van oorsprong groeide deze groente in  Noord-Amerika.Er zijn diverse rassen van deze plant, die onder andere in hoogte kunnen verschillen van ongeveer 1,5 m tot 3,5 m. De knol – het deel dat opgegeten wordt - heeft slechts een dunne schil en schillen is niet nodig. Het kan rauw, bijvoorbeeld als salade, gegeten worden. De smaak van de knol is lichtelijk zoet, notig en heeft iets van een  artisjok. De witte of roze knollen verkleuren aan de lucht snel naar bruin. Ze kan gewoon gekookt worden en zo gegeten. Welke vergeten groente zoeken we hier?