Welke gin tonic botanical is dit?
Welke gin tonic botanical is dit?
Hoe heet het Libanese fastfoodgerecht dat vooral bestaat uit gefrituurde kikkererwten?
Bekijk vraagIn 2014 opende Vincent Kompany 2 sportbars eentje op de groenplaats in Antwerpen en de ander op de grote markt van Brussel. Ondertussen zijn beide bars alweer opgedoekt maar wat is de gemeenschappelijke naam van deze 2 drinkgelegenheden?
Bekijk vraagWe zoeken de merknaam van een reeks snoepjes in de vorm van bonbons. Het werd in 1936 gecreëerd door de firma Mackintosh's en vernoemd naar het gelijknamige toneelstuk van James Barrie.
Bekijk vraagOp 18 april 1667 ruilden de Nederlanders Manhattan (New York) met de Engelsen tegen het onbeduidend kleine eilandje Run in de Molukken, omdat op dat eiland toen ‘s werelds duurste specerij werd verbouwd. De specerij, die als vrucht aan een boom groeit, wordt vooral in aardappel- en koolgerechten, soepen en vleesproducten gebruikt. Het vruchtvlies wordt gedroogd verkocht als foelie. Uit het geeloranje vruchtvlees worden gelei, boter en siroop gekookt. Voor welke - in oorsprong Indonesische specerij - gaf Nederland Manhattan op?
Bekijk vraagAppeltaart op z’n kop, per ongeluk bedacht door twee Franse zussen die het gebak hun eigen naam gaven?
Bekijk vraagTofoe is een calorie-arm en eiwitrijk product dat alle essentiële aminozuren, mineralen als natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, zink en vitamines als B1, B2 en B3 bevat. De plaats van herkomst ligt in China. Het wordt veel gebruikt als vleesvervanger. Tofoe heeft doorgaans een witte kleur en smaakt redelijk neutraal, maar neemt gemakkelijk de smaak van andere ingrediënten over. Van welke groente is tofoe gemaakt?
Bekijk vraagGierstmelde is een eenjarige plant uit de amarantenfamilie. Van nature komt de plant uit Zuid-Amerika. Van de zaadjes zien we hier een foto. Deze zaden worden in één adem genoemd met couscous en andere korrelgranen, maar eigenlijk is het geen graansoort. Net zoals rijst, boekweit en soja bevat het ook geen gluten. Welke moedergraan zoeken we?
Bekijk vraagWat is de naam van deze Franse chef-kok en auteur van tal van kookboeken? Hij verdiende in zijn meer dan veertigjarige carrière drie Michelinsterren voor zijn restaurant. Een gerecht van hem is truffelsoep die hij creëerde voor president Valéry Giscard d'Estaing. Van Giscard d'Estaing kreeg hij de grootste onderscheiding voor zijn gerecht. De beroemde driesterrenchef overleed in januari 2018.
Bekijk vraag