Pubquiz vraag 6055 Sport

Een mooie sportvraag die niet rond voetbal of wielrennen draait. We zijn op zoek naar een prestigieuze golfwedstrijd tussen Europa en Amerika. Twaalf Amerikaanse golfers nemen het op tegen twaalf Europese golfers. Het betreft hier om mannelijke golfers die in teamverband spelen. De vrouwelijke tegenhanger heet de Solheim Cup. Wat is de volledige naam (twee delen) van deze wedstrijd?

Goed zo !


Meer pubquiz vragen over Sport

Quizvraag Sport

We zoeken de naam van de club die na meer dan 20 jaar vagevuur in de Engelse tweede klasse in 2022 opnieuw in de Premier League uitkomt. De grote succesperiode van de club dateert uit de jaren tachtig toen hij een landstitel en tweemaal winst in Europcup I behaalde. Naam graag van deze club die één van de twee betrokken clubs was bij het Hillsboroughdrama.

Bekijk antwoord

Quizvraag Sport

Hoboken is de naam van drie plaatsen in de wereld, één in Antwerpen, één in de staat Georgia en één in de staat New Jersey. Het is mogelijk dat deze namen geen enkel verband hebben met mekaar. Hoboken in New Jersey is wel bekend als de geboorteplaats van een zeer oude Amerikaanse sport die zijn eerste wedstrijd kende in 1846. Welke sport is daar ontstaan?

Bekijk antwoord

Quizvraag Sport

Op 21 juli 1969 won Eddy Merckx zijn eerste Ronde van Frankrijk met bijna 18 minuten voorsprong op de tweede. Wie werd tweede na Merckx? Deze vraag zou ook perfect gepast hebben in een dierenronde?

Bekijk antwoord

Quizvraag Sport

Het citaat "Voetbal is oorlog" verwijst naar een interview waarin die trainer letterlijk zei: “Topvoetbal is zoiets als oorlog. Wie te netjes blijft, is verloren.” Maar dat hoeft niet zo te zijn in sport; kijk maar naar het tennis, met het toernooi van Wimbledon als schoolvoorbeeld. Daar werd in 2010 de langste tenniswedstrijd ooit gespeeld. Allemaal heel hoffelijk en netjes. Tennissers John Isner en Nicolas Mahut stonden in totaal 11 uur en 5 minuten op de baan. Maar weten jullie nog wie er na drie dagen uiteindelijk won?

Bekijk antwoord

Quizvraag Sport

Wie won de Ronde van Frankrijk in 1983?

Bekijk antwoord

Quizvraag Sport

Op 31 augustus 2019 raakte deze Franse coureur betrokken bij een zwaar ongeval met Juan Manuel Correa en Giuliano Alesi in de tweede ronde van de Formule 2-hoofdrace op Spa-Francorchamps. Hij overleed nadien. Wat is zijn naam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Sport

Hank Aaron heb ik nog maar op het BQT van juni gevraagd, maar de huidige recordhouder ‘home runs’ in de Major League Baseball, is deze man. 762 stuks heeft hij er zo maar eventjes geslagen. Die recordreeks eindigde echter in mineur, toen hij in opspraak kwam in de BALCO-steroïden-affaire in 2007. Zijn carrière was meteen voorbij (hij was er natuurlijk al 43) en tot op vandaag is hij nog altijd niet opgenomen in de National Baseball Hall of Fame. Wie haalde dit record al dan niet op eigen kracht en vooral bij de San Francisco Giants?

Bekijk antwoord

Quizvraag Sport

Deze octopus uit het Sea Life Centre te Oberhausen in Duitsland, verwierf in de zomer van 2010 grote bekendheid in de internationale pers. Hij werd gehypet als "voorspeller" van voetbaluitslagen, voornamelijk van het Duitse voetbalelftal tijdens het Wereldkampioenschap Voetbal in Zuid-Afrika. Wat was de naam van deze octopus?

Bekijk antwoord