Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 6496 Aardrijkskunde

Quizvraag Rivieren 6496

© Leruswing


De Huanghe is de tweede langste rivier van China en staat in de top 10 van langste rivieren ter wereld. De rivier is berucht om haar onstuimige loop en het grote sedimenttransport. Daar dankt de rivier dan ook haar naam aan. Die naam vinden we ook terug in een boek van Leo Pleysier over een tante non die voor de missies in China werkt. Wat is dan de Nederlandse naam van de Huanghe?
Pubquiz vragen over Rivieren

Quizvraag Aardrijkskunde
De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof in het noorden van de Amerikaanse staat Arizona. De extreme erosie (ongeveer 16 cm per 1000 jaar) werd mogelijk doordat het gebied waarin de kloof ligt steeds verder omhoog rees. De canyon is ongeveer 435 kilometer lang en heeft een breedte die varieert tussen 15 en 29 kilometer. Het gesteente dat nu bloot komt te liggen is volgens metingen circa 2 miljard jaar oud. Graag de naam van de rivier die door de canyon stroomt.
Quizvraag Aardrijkskunde
In de telefonie is het internationale toegangsnummer (land) +33. Welke rivier loopt er door de hoofdstad?
Quizvraag Aardrijkskunde
We zoeken de rivier die op 735m hoogte ontspringt op de Col du Busang in de Vogezen en 544km later uitmondt in de Rijn nabij Koblenz.
Quizvraag Religie
Wat is de naam van de heilige rivier in India? De rivier van 2510 kilometer begint op de Gangotrigletsjer in de Indiase staat Uttarakhand, nabij de grens met de Chinese autonome regio Tibet, en mondt uit in de Golf van Bengalen.