Pubquiz vraag 6636 Algemeen

Quizvraag Algemeen 6636

Drie dagen na Black Friday, bij het begin van de volgende week, is er opnieuw een bekende dag, deze keer bedacht door marketingbureaus om internetverkopen te stimuleren. Onder welke internationale marketingterm is deze dag intussen wereldwijd bekend?

Goed zo !

Meer pubquiz vragen over Algemeen

Quizvraag Algemeen

Eén van de meest geruchtmakende processen van 2022 vond zijn oorsprong in 1973. Toen deed persoon A persoon B in DE VS een proces aan. Het was een mijlpaalarrest van het Amerikaanse Hooggerechtshof uit 1973, waarin dit hof een oordeel uitsprak over de toenmalige abortuswetgeving in de Verenigde Staten. Geef beider namen?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Welke techniek ken je, waarin honden beginnen te kwijlen bij het horen van een bel en aan de grondslag liggen voor de klassieke conditionering?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Op de foto zien we een jongen in een typische outfit voor een job binnen de hotelsector. Ze zijn verantwoordelijk om, meestal in iets chiquere hotels, uw bagage naar de kamer te brengen. Hoe heet zo’n bagagedrager nu weer?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Wie is de geestelijke vader van deze blauwe vriendjes? We zoeken niet zijn echte naam maar het pseudoniem waaronder hij bekend is:

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Sinds de zomer van 2021 vind je op de autosnelwegen in Frankrijk een witte ruit op een blauwe of zwarte achtergrond terug. Om op deze rijstroken te mogen rijden moet je aan één van drie voorwaarden voldoen. Deze rijstroken zijn ten eerste voorbehouden voor taxi’s en ten tweede voor groene auto’s (dat wil zeggen: elektrische, hybride of klasse 0-voertuigen). Wat is de derde voorwaarde om op deze rijstrook te mogen rijden?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Komen we bij deze Fushimi Inari-Taisha, een jinja-schrijn voor de god Inari in de wijk Fushimi-ku van de Japanse stad Kyoto. En dat zijn bijna genoeg Japanse namen voor deze avond. We vragen dit meest bezochte shinto-heiligdom van het land maar om één reden: de duizenden scharlakenrood-met-zwarte poorten die de galerijen overspannen die recht naar de top van de heuvel leiden, met bovenaan een spiegel als allerheiligste voorwerp. Die poorten in de vorm van de Griekse letter Pi, worden gezien als een overgang van het wereldse naar het heilige, of nog: als een stok waarop een haan zou kraaien om de zon te aanroepen. Maar hoe worden deze traditionele Japanse poorten genoemd? En mocht u het nu in Kyoto horen donderen, weet dan dat deze artieste een quasi identieke artiestenvoornaam heeft, die we op dit album eventjes maskeren.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Van u vernemen we graag de merknaam voor een elektrisch aangedreven voertuig dat is opgezet voor het vervoer van kinderen in het kader van de buitenschoolse opvang. Na een tragisch ongeval op 2 oktober 2018 in het Nederlandse Oss is tot nader order het gebruik van het vervoermiddel op de openbare weg in Nederland en in de Belgische gemeente Haacht verboden vanwege te grote veiligheidsrisico's.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

In Ierland viert men de Nationale Feestdag op 17 maart. Hoe wordt deze dag nog genoemd in Ierland?

Bekijk antwoord