3de Stronk quiz

Quizronde 1: Rode draad ronde

Organisatie quiz: Kriko-Bea Tienen

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 113

Moeilijkheid: 88.15 %

Pubquiz vraag Wereldoorlog 1 6541

Een gemakkelijke vraag om op te warmen: We zoeken de voornaam van de man die op 28 juni 1914 werd doodgeschoten in Sarajevo. Naar aanleiding van deze moord verklaarde Oostenrijk de oorlog aan Servië. Wie is deze man?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 6542

We zoeken een Belgisch streekgerecht, ook wel genoemd boulet sauce lapin of boulet sauce chasseur. De gehaktbal wordt geblust met azijn en er wordt meestal ui, tijm, laurier, krenten, siroop en marjolein toegevoegd.

Goed zo !

Scouts en chiro zijn niet altijd verenigbaar. De man die we zoeken, was in zijn jeugd echter actief bij de chiro én bij de scouts. Geen wonder dat hij later in de nationale politiek bekendheid verwierf als meesteronderhandelaar. Tussen 1963 en 1967 was hij verbondsvoorzitter van het Vlaams Verbond van Katholieke Scouts. Gedurende 8 jaar was hij eerste minister van België

Goed zo !
Pubquiz vraag Vlaggen Vietnam 6544

Uit welke 2 kleuren bestaat de vlag van Vietnam?

Goed zo !

Welke Belgische film uit 2015 klinkt op het eerste gehoor als een autobiografie over de broers Luc en Jean-Pierre, maar werd echter geregisseerd door Robin Pront?

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 6546

In het voorjaar van 2001 volgde Jan Leyers per motor de route van de kruistocht naar Jeruzalem in 1096. Onderweg stopt Leyers diverse keren om wat meer over de culturen en geschiedenis van de streek te leren. Maar wie leidde die kruistocht in 1096?

Goed zo !
Pubquiz vraag Aardrijkskunde 6547

Welke Belgische kustgemeente bestaat uit de deelgemeenten Klemskerke, Vlissegem en Wenduine?

Goed zo !

De Hare Krishna-beweging heeft met "Radhadesh" een meer dan behoorlijk optrekje. In de buurt van welke stad situeer je dit Krishna-kasteel?

Goed zo !
Pubquiz vraag Politiek 6549
© Polla ta deina

Het overgrote gedeelte van haar politieke carrière was ze actief bij de Volksunie, de partij waarmee ze ook verkozen werd voor haar parlementaire mandaten. Ze eindigde haar carrière bij de Sociaal-Liberale Partij. Wie is deze vrouw?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen 6550
© Ludovic Péron

Van welke wielerwedstrijd zijn dit de laatste 5 winnaars? 2011: Philippe Gilbert 2012: Joaquim Rodríguez 2013: Daniel Moreno 2014: Alejandro Valverde 2015: Alejandro Valverde

Goed zo !
Pubquiz vraag  6551

Wat is de rode draad van deze ronde?

Goed zo !