Quizvraag Japan 6552

We zoeken een Japans virtueel huisdier dat in 1996 op de markt kwam en een wereldwijde rage werd. De naam is een samentrekking van het Japanse woord voor ei en het Engelse woord voor horloge.

Goed zo !


Quizvraag Honden Dieren 6553
© Bonnie van den Born

U ziet 1 van de kleinste hondenrassen ter wereld dat zijn naam dankt aan de Mexicaanse provincie waar het ras in 1850 werd ontdekt. Wat is de naam van dit ras?

Goed zo !


Onder de smartphones zijn er een aantal flagships, de topreeksen van een bepaald merk. Zo kennen we allemaal iPhone, maar ook Galaxy en Lumia klinken niet onbekend. Van welk merk is Ascend een gekende reeks?

Goed zo !

Quizvraag China 6555
© Hafenbar

We zoeken de Chinese kunstenaar wiens bestelling Legoblokjes eind 2015 geweigerd werd omdat Lego niet geassocieerd wilt worden met politiek. Daarop werden wereldwijd blokjes gedoneerd door vrijwillige sympathisanten. We zoeken de voornaam van deze kunstenaar.

Goed zo !


Quizvraag Muziek 6556
© Kristine Slipson

Welke Amerikaanse zanger, die op 1 oktober 2015 nog in de AB optrad, werd bekend door nummers in een polkajasje te gieten en te voorzien van een satirische tekst? Bekend zijn onder andere Eat It, Like A Surgeon en Amish Paradise.

Goed zo !

Quizvraag Geneeskunde en lichaam 6557

Onder andere Friends-acteur Matthew Perry was er aan verslaafd en dat kostte bijna zijn leven. Deze sterke pijnstiller, die hydrocodon en paracetamol bevat, kan al binnen een week verslavend werken. Een andere gekende gebruiker is Dr. House. Welk geneesmiddel zoeken we?

Goed zo !

Tom Van Dyck heeft al veel prachtrollen gespeeld, waaronder die van de vliegende reporter in In de Gloria. Bij welke BV mocht hij voor Humo's Pop Poll langs gaan om naar haar borsten te kijken? Die sketch kent u misschien nog onder de naam "Los in de broek". Volledige naam graag.

Goed zo !

Je zou het niet zeggen maar Philippe Geubels heeft er last van. Over het algemeen heeft hij deze angst onder controle, maar in het Sportpaleis durft die nog wel eens de kop opsteken. Bij het maken van het programma Dr. Livingstone, waarbij hij samen met Martin Heylen van Caïro naar Tanzania trok, heeft hij op dit vlak zijn grenzen moeten verleggen. Over welke angst hebben we het hier?

Goed zo !

We zoeken een Vlaamse actrice en presentrice die onder andere gekend is van Familie en Vind je lief. Ze is de jongere zus van acteur Herwig en journalist Danny. We zoeken haar volledige naam.

Goed zo !

Quizvraag Dieren 6561
© Hans Hillewaert

Deze Afrikaanse antilope komt voor in droge streken zoals de Kalahari woestijn. Ze hebben een zandbruine kleur en een zwarte streep laag op hun flank. Hun poten, buik, oren en kop zijn contrasterend zwart en wit. Dit dier is ook gekend onder de naam spiesbok, maar wat is de andere naam?

Goed zo !