3de Stronk quiz

Quizronde 6: Rode draad 4

Organisatie quiz: Kriko-Bea Tienen

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 113

Moeilijkheid: 88.42 %

Welke republiek is na Rusland en Oekraïne het grootste land van Europa?

Goed zo !
Pubquiz vraag Vlaggen 6598

Van welke regio ziet u hier de vlag?

Goed zo !
fritillaria imperialis

We zoeken de Nederlandse naam van deze fritillaria imperialis die in het wild voorkomt van het zuiden van Klein-Azië, via Noord-Iran tot in Afghanistan en Pakistan. De plant wordt in Europa al bijna vierhonderd jaar gekweekt, nadat hij in de zestiende eeuw vanuit Turkije in Wenen in Europa is geïntroduceerd.

Goed zo !
Pubquiz vraag Mythologie 6600

Seksdrift van mannen is de grootste aanleiding van oorlog. Aan de meeste conflicten, van voetbalgeweld tot wereldoorlogen, ligt dezelfde oorzaak aan de basis... een vrouw. Wat is de naam van de vrouw die een strijd tussen de Grieken en de Trojanen ontketende? Het vervolg, de Trojaanse oorlog, kent u allemaal.

Goed zo !
Pubquiz vraag Atletiek 6601
© Erik van Leeuwen

Welke Belgische atleet doorbrak in 2007 als eerste de grens van 8000 punten in tienkamp? In 2012 haalde hij met zijn vierde plaats in Peking net niet het podium.

Goed zo !

Een bruiloft waarbij mensen spontaan met zakdoeken of servetten beginnen te zwaaien betekent maar één ding: het nummer Les lacs du Connemara is ingezet. Er gaat geen trouwfeest voorbij zonder dat dit nummer uit de kast wordt gehaald. Naast deze klassiekers is er nog een bekende hit die eigenijk niemand wil horen. Iedereen zit op de grond en gaat wild op en neer. Graag de titel van dit nummer.

Goed zo !
Pubquiz vraag Zangeres 6603

Ze verscheen vaak bijna naakt op het podium en werd beroemd vanwege haar bananenrokje en haar erotische dansen. Vaak had ze dan een jachtluipaard bij zich, die zelfs een keer in de orkestbak sprong. We zoeken de volledige artiestennaam van deze Frans-Amerikaanse zangeres.

Goed zo !
Pubquiz vraag Auto 6604

In 1979 bracht Fiat een 3-deurs versie van de Fiat 131 uit. Daarna volgden nog de Regata, Tempra en Marea. We zoeken de overkoepelende naam voor deze 4 modellen, de naam die officieel ook achter "Fiat 131" stond.

Goed zo !
frontvrouw van Vaya Con Dios

Welke grote Belgische artieste was jarenlang de frontvrouw van Vaya Con Dios?

Goed zo !
Pubquiz vraag  6606

Wat is de rode draad van deze ronde?

Goed zo !