3de Stronk quiz

Quizronde 4: Tweelingenronde

Organisatie quiz: Kriko-Bea Tienen

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 113

Moeilijkheid: 88.82 %

Pubquiz vraag Taal 6576

Op 25 januari 2015 choqueerden de Ultras van Standard de hele wereld met een wansmakelijk spandoek waarop Steven Defour onthoofd werd voor zijn overstap naar RSCA. Maar hoe wordt zo'n reusachtig spandoek genoemd in voetbaltermen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 6577
© David Monniaux

Wie regelmatig op de markt komt, heeft het vast wel eens gezien: dragon fruit of cactusfruit. Door de vergelijkbare structuur met kleine zwarte zaadjes wordt de vrucht veelal met een kiwi vergeleken. Graag de naam.

Goed zo !

We zoeken de artiestennaam van Robert Esseldeurs. Hij was gehuwd met Cristiane Truyens, beiden deelden in hun artiestennamen dezelfde achternaam. In 1990 scoorde Robert nog een hit samen met Silvie De Bie: De telefoon huilt mee.

Goed zo !
Pubquiz vraag Bergen 6579
© Avh

Wandelaars kennen dit gebergte waarschijnlijk van de GR10 en GR11. Het strekt zich uit over ongeveer 430 kilometer van het westen naar het oosten. De hoogste berg is de Pico d'Aneto (3.404m). Wat is de naam van dit gebergte?

Goed zo !
Pubquiz vraag Thailand 6580
© Martin-Manuel Beaulne

We zoeken een stad aan de Golf van Thailand, zo'n 150 kilometer ten Zuidoosten van Bangkok. Deze stad staat voornamelijk bekend om het sekstoerisme vanwege de ontelbare bierbars en go-go bars waar duizenden Thaise prostituees en ladyboy's werkzaam zijn.

Goed zo !
Pubquiz vraag Kinderboeken 6581

Mowgli is een mensenkind dat wordt opgevoed door een groep wolven onder leiding van Akela en Raksha. Hij is tevens het hoofdpersonage van Kipling. Hoe heet (volledig) de tijger en aartsvijand van Mowgli?

Goed zo !
Pubquiz vraag Economie 6582

Als je in de winkelrekken etenswaren koopt, neem je normaal gezien het product dat vooraan staat. Daarom worden nieuwe producten, die dus nog langer houdbaar zijn, achteraan aangevuld. Met welk acroniem wordt dit systeem benoemd? De term komt ook voor in boekhouding en informatica voor het verwerken van data in volgorde van aanlevering.

Goed zo !
Pubquiz vraag Kunst 6583

Welke Belgische artiest maakte in de jaren '80 en '90 tal van Bic-tekeningen? Hij vond in deze specifieke kleur blauw het evenbeeld van het zogehete "uur blauw", het moment tussen nacht en zonsopgang wanneer het nog niet licht is, maar ook niet meer donker.

Goed zo !
Pubquiz vraag Geneeskunde en lichaam 6584

We zoeken de naam van het deel van het menselijk lichaam dat bij mannen bestaat uit het gebied tussen het scrotum en de anus en bij vrouwen het gebied tussen de vulva en de anus. Het bestaat hoofdzakelijk uit spieren en huid. Het geldt bij beide geslachten als erogene zone.

Goed zo !
Pubquiz vraag Luchthavens 6585

We zoeken de naam van de internationale luchthaven in Ulaanbaatar, de grootste van Mongolië. Tot 21 december 2005 heette de luchthaven Buyant Ukhaa Airport, waarna deze ter gelegenheid van het 800-jarige bestaan van het Mongoloose rijk een nieuwe naam kreeg ter ere van de stichter van dit land. Wat is de huidige naam?

Goed zo !