We zijn op zoek naar de winnaars van de Humo's Rock Rally in 1998. De frontman was jurylid bij The Voice Vlaanderen en presenteerde op Klara het programma 'The Original Soundtrack'. Geef de naam van de groep.

Goed zo !

Wie zei in de Slimste Mens Ter Wereld over een schilderij van Mark Eyskens: "Het is een kloteschilderij. Ik ben blij dat ik de kunstenaar niet ken." ?

Goed zo !

Quizvraag Series 6609

De eerste was nog redelijk intelligent. Hij was de zoon van Robin de mestverzamelaar en vriend van Prins Edmund. De tweede was al minder intelligent, werd mishandeld en moest in de dakgoot slapen. Ook de derde werd nog mishandeld, maar schopte het wel tijdelijk tot Lord, ook al at hij vaak mest. De vierde was fan van Lord Flashheart, had communistische neigingen en werd uiteindelijk uit de loopgraven gestuurd. Wie bracht ons vaak aan het lachen met een "cunning plan" ?

Goed zo !

The Supremes

Welke Amerikaanse soulzangeres werd bekend met The Supremes voor ze in 1969 aan haar solocarrière begon? De bestverkopende single uit haar carrière was Endless Love, een duet met Lionel Richie.

Goed zo !


Welk nummer kreeg de eerste 24-uren videoclip, bestaande uit beelden van Youtube-gebruikers over de hele wereld die op het nummer dansten en de filmpjes daarvan uploadden? In Teheran werden de makers van zo'n filmpje vervolgd en kregen ze een voorwaardelijke straf. We zoeken enkel de titel.

Goed zo !

Quizvraag Media 6612
© Martin De Baerdemaeker

Welke actrice herkent u onder meer uit De zaak Alzheimer, Team Spirit 2, Thuis, Wittekerke, LouisLouise, Dossier K, Aspe, Familie?

Goed zo !

Quizvraag Disney 6613

Omdat hij zelf graag koning wou worden, probeerde hij meermaals zijn neefje te vermoorden. Bij zo'n moordpoging werpt hij zijn eigen broer van een rots, waarna die vertrapt wordt door een kudde gnoes. Hij praat zijn neefje een schuldgevoel aan voor de dood van zijn vader, waarop zijn neefje vlucht en hij dus zelf koning kan worden. Hoe heet de kwaadaardige oom van Simba?

Goed zo !


Quizvraag Olympische Winterspelen 6614
© Feddar

Welke olympische wintersport wordt al eens neerbuigend "bowlen voor poetsvrouwen" genoemd?

Goed zo !


Quizvraag Strips 6615

U ziet hier een stripmuur in de Kapucijnenstraat die in het hartje van de Marollen de Hoogstraat met de Huidevettersstraat verbindt. De figuren beleefden hun eerste avonturen tussen 1939 en 1942 in het katholiek tijdschrift Petits Belges, toen nog als "Wietje en Krol". Ze zijn een vondst van Joseph Gillain of Jijé, de bedenker van onder andere Jerry Spring, Robbedoes en Kwabbernoot. De stripfanaat herkent de figuren. In 1951 veranderden hun Nederlandse namen. Krol heette plots "Blinkie", wij zoeken de nieuwe naam van Wietje.

Goed zo !

5 jaar getrouwd wordt wel eens aangeduid met een 'houten' huwelijk. 10 jaar noemen we een 'tinnen' bruiloft. 25 jaar een zilveren huwelijk en 50 jaar een gouden bruiloft. Maar kan u ons vertellen met welke edelsteen we een 65-jarig huwelijk benoemen?

Goed zo !