3de Stronk quiz

Quizronde 3: Rode draad 2

Organisatie quiz: Kriko-Bea Tienen

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 113

Moeilijkheid: 88.35 %

Woutertje Woutertje begon als piepklein kaboutertje naast Mark Uytterhoeven in Het Huis van Wantrouwen. Hij richtte Woestijnvis op, dat later zelf een huisje van wantrouwen werd in de ogen van de VRT. Van welke holding, waar Woestijnvis een onderdeel van is, was Wouter tot 2015 CEO?

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 6563

Welk album van Largo Winch is tevens de internationale landcode voor voertuigen van Hongarije?

Goed zo !
Pubquiz vraag Architectuur 6564

U ziet een wolkenkrabber in Chicago. De bouw begon in 2007 en werd in 2009 voltooid. Het gebouw is ontworpen door Jeanne Gang van het architectenbureau Studio Gang Architects. Het wordt gekenmerkt door de balkons, die geleidelijk meer uitsteken of juist dunner worden. We zoeken de naam van dit gebouw.

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 6565

De Amerikaanse geschiedenisleraar Ben Ross krijgt de vraag van een student, hoe het mogelijk was dat het Duitse volk zo vol overgave achter Hitler aanliep. Als antwoord besluit de leraar een experiment op te zetten. Deze waargebeurde feiten werden in boekvorm gegoten. Wij zijn op zoek naar de naam van de Amerikaanse verfilming in 1981. In 2008 verscheen een nieuwe, Duitse verfilming, Die Welle.

Goed zo !

Welke Franse schrijver werd vooral bekend met zijn fabels, waaronder De krekel en de mier en De raaf en de vos?

Goed zo !
Pubquiz vraag Mode 6567

De Gentse lingerieontwerpster Murielle Scherre doet graag haar seksleven uit de doeken. In één van haar boeken schrijft ze over hoe ze met meer dan 57 minnaars de lakens deelt. Later acteert ze ook in een pornofim voor Studio Brussel. Maar wat is de naam van haar lingeriemerk?

Goed zo !
Pubquiz vraag Fauna 6568

Willie Wortel is waarschijnlijk de bekendste in zijn diersoort, die ook centraal staat in de Oegandese vlag. Voor welk dier zijn er ook al heel wat Japanners geplooid?

Goed zo !

Welke sport maakte op de Olympische Spelen van 2016 voor het eerst zijn terugkeer sinds 1904? Als je niets van deze sport kent en je hoort enkele deelnemers hun kennismakingsgesprek, zou je kunnen denken dat het eerder een sport is voor op de Paralympics.

Goed zo !
Pubquiz vraag Cocktails 6570

Triple sec, limoen en cranberry sap. Even shaken en uitschenken in een martiniglas. Misschien wel de meest bekende en meest bestelde cocktail is de modieuze Cosmopolitan. We zijn echter 1 belangrijk ingrediënt vergeten... Welk?

Goed zo !
Pubquiz vraag  6571

U ziet hier de 37ste president van de Verenigde Staten van 1969 tot 1974. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag  6572

Wat is de rode draad van deze ronde?

Goed zo !