3de Stronk quiz

Quizronde 8: Rode draad 5

Organisatie quiz: Kriko-Bea Tienen

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 113

Moeilijkheid: 88.35 %

Pubquiz vraag  6617
© Arcturus

In welk jaar liep de eerste VW Golf van de band, won Eddy Merckx de Ronde van Frankrijk voor de 5de en laatste keer, werd de Rubiks kubus uitgevonden en werd kerncentrale Doel 1 in gebruik genomen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Religie 6618
© Parrocchia di Santa Agnese fuori le Mura

Heilige die als 13-jarige martelares stierf. Haar naamdag is 21 januari, ze is de beschermheilige van de verloofde paren, van de kuisheid, van de jonge meisjes en maagden en van de slachtoffers van verkrachting.

Goed zo !
Pubquiz vraag Tennis 6619
© Roland Gerrits

We zoeken een oud top-tenisser die, ondanks zijn 11 grand slam titels, nooit zijn emoties liet zien op de baan en daardoor de bijnaam "Mr Cool" kreeg. Sinds 1987 kan iedereen zich Mr Cool wanen door ondergoed te dragen met zijn naam erop. Naam en voornaam

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 6620
© Ricardo Liberato

Humor uit de oude doos. We zijn op zoek naar een Engelse komiek, acteur en zanger die in 1955 doorbrak met zijn eigen televisieshow, een aaneenschakeling van sketches en grappen. U hoort een vaakgebruikte melodie uit zijn show, daarna beter bekend in de versie van de Muppet Show.

Goed zo !

Welke Belgische journaliste begon bij Het Laatste Nieuws, ging in 1975 aan de slag bij Radio 2 Limburg, werkte daarna nog voor de tv-nieuwsdienst en kwam uiteindelijk ook zelf in beeld in programma's als Terzake, Spraakmakers, De Zevende Dag, De Laatste Show en ook 1 aflevering van Alles Kan Beter?

Goed zo !
Pubquiz vraag Opera 6622
© Jansroos

We zoeken een rockopera uit 1970 van Andrew Lloyd Webber waar religieuze groeperingen oorspronkelijk tegen protesteerden. Inmiddels wordt het stuk echter vooral opgevoerd door kerkelijke musicalgezelschappen.

Goed zo !
Pubquiz vraag  6623

Wat is de naam van dit soort chips?

Goed zo !
Pubquiz vraag Mode 6624

Om laarzen, handtassen en vaak ook kleding te fabriceren maakt men soms gebruik van een stof die gemaakt is van de binnenkant van leer. Het is niet zo stevig als leer, maar wel veel zachter. Een nadeel is dat de stof snel vuil wordt en niet gemakkelijk te reinigen is. Welke stof is dit?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een jaarlijkse Europese wedstrijd. Het is een wedstrijd voor alle actieve leden van de EBU, waardoor ook enkele niet-Europese landen kunnen deelnemen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Algerije, Egypte, Armenië, Marokko, Turkije

Goed zo !
Pubquiz vraag Hitler Wereldoorlog 2 NAZI 6626
© Bundesarchiv

Dat Hitler graag bommen dropte, is geen geheim. Maar die andere BOM'en, de ongehuwde moeders "van goeden bloede", werden helemaal niet gedropt. Himmler richtte in 1935 zelfs een vereniging op waardoor deze vrouwen in de beste omstandigheden konden bevallen in geboortehuizen. Ook in Wolvertem was er zo'n geboortehuis, Mütterheim. Wat is de naam van de vereniging die bedoeld was om het geboortecijfer op te krikken, teneinde een zuiver Arisch ras te bekomen?

Goed zo !
Pubquiz vraag  6627

Wat is de rode draad van deze ronde?

Goed zo !