Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 6850 Aardrijkskunde

Quizvraag Rivieren 6850

© Kiefer


We zoeken de rivier die op 735m hoogte ontspringt op de Col du Busang in de Vogezen en 544km later uitmondt in de Rijn nabij Koblenz.
Pubquiz vragen over Rivieren

Quizvraag Aardrijkskunde
Deze rivier is de tweede grootste van Canada en loopt in het noordwesten van Canada. Over de bron van de rivier bestaat enige discussie: ofwel ontspringt ze in het Tagishmeer ofwel bij de Llewellin- gletsjer. Ze stroomt ook door Alaska en mondt in een wijde delta uit in de Beringzee. Wij zoeken de naam van deze rivier.
Quizvraag Aardrijkskunde
Aan de monding van welke rivier ontstond de stad Amsterdam?
Quizvraag Aardrijkskunde
Voor de volgende vraag zoeken we de aardrijkskunde van onze witte reus Rusland op. We zoeken namelijk een gebergte en rivier. Het gebergte loopt van noord naar zuid loopt en het noordelijke deel de scheiding vormt tussen Europa en Aziƫ op het Eurazische vasteland. De rivier stroomt door Rusland en Kazachstan. De rivier ontspringt ook in het gelijknamige gebergte en mondt uit in de Kaspische Zee. De totale lengte bedraagt 2428 km.
Quizvraag Aardrijkskunde
Je krijgt van ons de samenvloeiing van 2 rivieren te zien. Bij deze stad komen de Rijn en de Moezel samen. In welke stad werd deze foto genomen?