Pubquiz vraag 6870 Strips

Quizvraag Strips 6870

We kennen de stirpfiguur Dommel nog allemaal uit onze kindertijd. Paultje was oorspronkelijk het baasje van deze luie, corpulente witte hond. In een later stadium krijgt Dommel een nieuw baasje, een ietwat gekke uitvinder die ook de oom is van Paultje. Hoe heet deze man?

Goed zo !

Meer pubquiz vragen over Strips

Quizvraag Strips

Welk album van Largo Winch is tevens de internationale landcode voor voertuigen van Hongarije?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Reeks 3, voor 3 punten: Grootmeesters Greg en Hermann zorgden hier voor een realistische getekende reeks die zich meer focust op de gedachten en gevoelens van de 5 hoofdpersonages. Twee springen eruit, enerzijds de jonge vrouw die de Triple Six -ranch runt en haar voorman Red Dust een gewezen revolverheld. Het rauwe geweld dat op een filmische manier in beeld gebracht word doet ons denken aan de eerder al genoemde Sergio Leone klassiekers. De reeks draagt de naam van de jonge vrouw tevens een indianenstam … Welke?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

In 1996 werd deze Frans-Belgische stripreeks van Jean Van Hamme en Francis Vallès door de RTBF bewerkt tot een televisiereeks. De reeks vertelt in acht albums het verhaal van de Steenforts, een familie van bierbrouwers die gedurende enkele generaties gevolgd wordt. Wat is de naam van deze reeks?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Deze stripreeks van Jacques Tardi heet in het Frans Les Aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec. De reeks speelt zich vooral af in Parijs tussen 1911 en 1922. De hoofdpersoon heeft het vaak te stellen met waanzinnige geleerden, incompetente of gewelddadige politiebeambten, en prehistorische monsters. De reeks omvat 9 albums die verschenen bij Casterman tussen 1976 en 2007. Wat is de volledige Nederlandse naam van het hoofdpersonage?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Deze stripreeks is een van de bekendste realistische westernstrips. Het is een creatie van Jean-Michel Charlier, die we ook kennen van Buck Danny en tekenaar Jean Giraud. De reeks begon in 1963 en talloze albums, een verfilming en twee spin-offs later verscheen het voorlopig laatste album in 2005. Hoe heet deze reeks?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

We zoeken de naam van een Nederlandse stripreeks over drie jonge vrouwen. het verschijnt sinds maart 1988 wekelijks in de Vlaamse en Waalse editie van het tijdschrift Flair. Welke stripreeks zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

We zijn op zoek naar de naam van een fictief mineraal uit de stripverhalen en films over Superman. Vooral de groene is zijn zwakke plek waardoor zijn krachten ontnomen worden en het hem zelfs fataal kan worden. Wat is de naam van dit fictief mineraal?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

In de verhalen van Suske en Wiske komt dit personage in het album 'De Texasrakker' uit 1959 voor de eerste keer voor. Hij is een opdringerigere verkoper van stofzuigers en soms ook sterke drank. Wat is de volledige naam van dit heerschap?

Bekijk antwoord