Pubquiz vraag 6891 Aardrijkskunde

Quizvraag Syrië 6891
© Zeledi

Deze Syrische stad werd in 2014 door IS uitgeroepen tot hoofdstad van het kalifaat, terwijl deze in 2017 terug werd ingenomen door de Syrische Democratische Strijdkrachten. Deze stad kennen we voornamelijk van de recente woelige geschiedenis maar heeft al een lange geschiedenis achter de rug die teruggaat tot 3000 V.C.

Goed zo !


Meer pubquiz vragen over Syrië

Quizvraag Aardrijkskunde

Wat is de hoofdstad van Syrië?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Aardrijkskunde en de laatste jaren ook jammer genoeg actualiteit: Het is de grootste stad van Syrië, gelegen in het noordwesten tegen de grens met Turkije, is ze een van de langst bewoonde en oudste steden ter wereld.
De 2 miljoen inwoners zijn daar wel wat gewoon want sinds 670 na christus is er met de regelmaat van de klok wapengekletter.
Vanaf 2012 zorgden opeenvolgende belegeringen ervoor dat de volledige historische binnenstad werd platgelegd. Vorig jaar werd ze bevrijd door de troepen van Assad. Welke stad zoeken we ?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

In de geschiedenislessen had men het vaak over Mesopotamië, ook wel het tweestromenland genoemd. Dit gebied situeerde zich waar we het huidige Irak en een deel van Syrië kunnen terugvinden maar hoe heten de twee stromen waarrond deze beschaving zich situeerde? Hoe heten deze rivieren?

Bekijk antwoord