Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 6918 Politiek

Quizvraag Politiek 6918We zoeken naar de Engelse (!) term voor de procedure om een bestuurder gedwongen uit zijn functie te ontheffen. Bij een president van de VS wordt het proces in de Senaat gehouden en moet de opperrechter van het Amerikaans Hooggerechtshof de procedure inleiden. Twee presidenten van de VS werden onderworpen aan zo’n procedure: Andrew Johnson (1868) en Bill Clinton (1999). In beide gevallen naar aanleiding van meineed.
Pubquiz vragen over Politiek

Quizvraag Politiek
Welke premier kreeg in 2021 felle kritiek omwille van zijn omstreden anti-homowet?
Quizvraag Politiek
Sinds hij verkozen is, kwam president Donald Trump al meerdere malen negatief in de media. Onlangs kwam hij weer in het oog van de storm terecht omwille van een affaire die hij zou hebben gehad met een blondine in 2006 terwijl Melania zwanger was van zoon Barron. Nadat het verhaal dreigde publiek te worden, betaalde Trump deze vrouw zwijggeld. Hoe heet deze vrouw? De artiestennaam is voldoende.
Quizvraag Politiek
In 2017 werd in het Europese parlement een nieuwe voorzitter benoemd als opvolger van Martin Schulz, welke Italiaan zit momenteel het Europese parlement voor?
Quizvraag Politiek
Deze man lijkt misschien wat op Winnie De Poeh. Door dit te vertellen zou ik in China nu al opgepakt zijn door de geheime politie. Het is namelijk verboden om de president te vergelijken met de populaire beer. Wat is de naam van de huidige Chinese president (familie- en voornaam)?