Pubquiz vraag 6941 Muziek

U ziet een foto van Chris Cornell, zijn zangstijl werd gekenmerkt door zijn stembereik van vier octaven. Guitar World riep hem uit tot de grootste rockzanger ooit en hij werd negende in de verkiezing voor beste leadzanger aller tijden van Rolling Stone. Van u vernemen we graag de band waarmee hij doorbrak. Hij pleegde zelfmoord in 2017 en vervoegde het lijstje met te vroeg gestorven zangers uit de Seattle grunge scene: Kurt Cobain (Nirvana), Scott Weiland (Stone Temple pilots), Layne Staley (Alice in chains).

Goed zo !

Meer pubquiz vragen over Muziek

Quizvraag Muziek

Hij worstelde al een tijdje met gezondheidsproblemen en overleed op Kerstavond. Samen met Sister Bliss en Rolo richtte hij de danceformatie Faithless op waarvan hij frontman was. Je mag nog even genieten van zijn stem terwijl je zijn naam opschrijft. Zowel zijn echte naam als zijn artiestennaam keuren we goed.

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

De Franse zanger, liedjesschrijver en acteur is op 94-jarige leeftijd overleden. Hij componeerde meer dan 1300 liedjes, verkocht 180 miljoen platen en speelde mee in circa zestig films. Wat is zijn naam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Van welke groep, waarvan de zanger in 2010 zelfmoord pleegde op de parking van Pukkelpop, is het nummer 'Dance the way I feel'?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Wat is de dubbele voornaam van Mozart?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

“Pluk de dag” kennen we misschien beter als het uit het Latijn geleende uitdrukking “Carpe Diem”. Ook de Amerikaanse rockband die we zoeken bracht in 2012 een song uit die deze titel draagt en die op hun album “Uno!” stond. Welke band, die in juni volgend jaar opnieuw in het sportpaleis staat voor hun co-headlining tour, zie je hier?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Herkennen jullie dit logo nog? Graag de naam.

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Jarenlang was ze in een hevige juridische strijd verwikkeld met Apple Inc., de fabrikant van onder andere de Macintosh-computers en de immens populaire iPod-mp3-spelers. Het is de reden waarom je nummers en albums van The Beatles tot 15 november 2010 niet online kon kopen in Apples iTunes-winkel. Geef de naam van de platenmaatschappij die in 1968 werd opgericht door The Fab Four.

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Op 20 augustus 2010 maakte de 22-jarige zanger Charles Haddon een eind aan zijn leven op de artiestenparkeerplaats van het Pukkelpop-festival in Kiewit. Van welke Londense synthpopgroep was hij de oprichter?

Bekijk antwoord