Pubquiz vraag 7380 Politiek

Quizvraag Australië 7380
© Kristy Robinson

Australië stond eind 2019, begin 2020, in brand. Door zijn aanpak in deze natuurramp, lag de premier van Australië onder vuur. Wat is zijn naam?

Goed zo !


Meer pubquiz vragen over Australië

Quizvraag Aardrijkskunde

Boven Australië, ziet u een eiland dat netjes in twee gedeeld is. We zoeken het rechtse deel.
Van dat land vragen wij u de naam. We zeggen u nog dat de hoofdstad Port Moresby is.

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Dit eiland telt ongeveer 520.000 inwoners, heeft een oppervlakte van 68.000 vierkante kilometer, en wordt van Australië gescheiden door de zeestraat "Bass". We geven u ook nog mee dat de hoofdstad Hobart is. Graag de naam van dit eiland.

Bekijk antwoord

Quizvraag Sport

Na het rood in de Vuelta, nam Remco Evenepoel ook de regenboogtrui trui mee uit Australië. In welke stad in Australië werd Remco wereldkampioen wielrennen in 2022?

Bekijk antwoord

Quizvraag Architectuur

De eerste architect van wie een creatie tijdens zijn leven op de UNESCO-Werelderfgoedlijst belandde was Oscar Niemeyer, met zijn ontwerp voor Brasília. Maar wij zoeken nummer twee. Niet voor dit parlementsgebouw in Koeweit. Niet voor deze watertoren in zijn thuisland Denemarken. En evenmin voor Can Lis en Can Feliz, de huizen in Majorca waar hij de laatste jaren van zijn leven doorbracht. Maar wel voor dit gebouw. Wie is dus deze Deen die in 2003 de Pritzkerprijs voor Architectuur won?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Hoe heet de open baai aan de zuidkust van Australië? Deze wordt gekenmerkt door hoge kliffen, kleine strandjes en rotsplaten.

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

We zoeken de naam van een staat in Australië. Deze is op één na de grootste in oppervlakte en op 2 na de grootste qua bevolking. Graag de naam van deze staat waarvan Brisbane de grootste is.

Bekijk antwoord