Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 4850 ArchitectuurDe eerste architect van wie een creatie tijdens zijn leven op de UNESCO-Werelderfgoedlijst belandde was Oscar Niemeyer, met zijn ontwerp voor Brasília. Maar wij zoeken nummer twee. Niet voor dit parlementsgebouw in Koeweit. Niet voor deze watertoren in zijn thuisland Denemarken. En evenmin voor Can Lis en Can Feliz, de huizen in Majorca waar hij de laatste jaren van zijn leven doorbracht. Maar wel voor dit gebouw. Wie is dus deze Deen die in 2003 de Pritzkerprijs voor Architectuur won?
Pubquiz vragen over Australië

Quizvraag Aardrijkskunde
Dit eiland telt ongeveer 520.000 inwoners, heeft een oppervlakte van 68.000 vierkante kilometer, en wordt van Australië gescheiden door de zeestraat "Bass". We geven u ook nog mee dat de hoofdstad Hobart is. Graag de naam van dit eiland.
Quizvraag Aardrijkskunde
Hoe heet de open baai aan de zuidkust van Australië? Deze wordt gekenmerkt door hoge kliffen, kleine strandjes en rotsplaten.
Quizvraag Politiek
Australië stond eind 2019, begin 2020, in brand. Door zijn aanpak in deze natuurramp, lag de premier van Australië onder vuur. Wat is zijn naam?
Quizvraag Aardrijkskunde
We zoeken de naam van een staat in Australië. Deze is op één na de grootste in oppervlakte en op 2 na de grootste qua bevolking. Graag de naam van deze staat waarvan Brisbane de grootste is.