Naam van deze frituursnack?
Naam van deze frituursnack?
Voor de minder begaafde koks onder ons klinkt dit recept waarschijnlijk heel herkenbaar. We geven jullie alvast de ingrediënten voor 2 personen (volgens Dagelijkse Kost op één).
We zoeken een keukenterm waarbij we groenten (vooral tomaten) onderdompelen in kokend water, vervolgens verfrissen en dan gemakkelijk kunnen pellen.
Bekijk vraagWe zien hier een man een koffie omtoveren tot een waar kunstwerk. Onze landgenoot Peter Hernou blonk hier in 2009 uit door de wereldtitel in deze discipline weg te kapen. Wat is de correcte benaming voor deze vakman?
Bekijk vraagWe zoeken een andere naam voor appelmeloen of meloenpeer. Het is een ronde of ovale grote bes. De kleur van de dunne schil is geel of groenig met roodbruine vlekken of strepen. Het lichtgele, zachte, zeer sappige, zoete vruchtvlees smaakt naar meloen en peer. In het Spaans en Portugees is het de naam voor de komkommer en de augurk.
Bekijk vraagHet Italiaanse spek dat we zoeken is afkomstig van de varkensbuik, dat ongeveer gedurende 3 maanden aan de lucht gedroogd is. Het wordt gekruid met zout, peper en andere kruiden zoals kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Het wordt rauw geserveerd als een voorgerecht, of wordt om ander voedsel heen gewikkeld. Meestal wordt het echter uitgebakken als begeleiding van andere ingrediënten. Het is ook één van de basisingrediënten van de klassieke carbonara. Onder welke naam kennen we dit beter?
Bekijk vraagDe Canadezen kennen er ook wat van, met dit gerecht bestaande uit friet bedekt met verse kaas, gedrenkt in jus en wat men nog zoal vindt in de keuken. Heiligschennis in frietland België, maar vooral in Québec is het waanzinnig populair. Cultuurbarbaren dus. Bijna net zo erg als Russen in Brugge. Hoe heet dit ‘boeltje’, wat naar verluidt ook de vertaling is van het woord zelf in het Québecois?
Bekijk vraagWat is de naam van aardappelen in ongelijke vorm gesneden met een grootte van ongeveer 2 centimeter, gefrituurd in olie? Vaak gaan de aardappelen vergezeld met een hete, pikante tomatensaus, salsa, welke over de aardappelen wordt gegoten en gezamenlijk heet wordt opgediend.
Bekijk vraag