We zien hier een man een koffie omtoveren tot een waar kunstwerk. Onze landgenoot Peter Hernou blonk hier in 2009 uit door de wereldtitel in deze discipline weg te kapen. Wat is de correcte benaming voor deze vakman?
We zien hier een man een koffie omtoveren tot een waar kunstwerk. Onze landgenoot Peter Hernou blonk hier in 2009 uit door de wereldtitel in deze discipline weg te kapen. Wat is de correcte benaming voor deze vakman?
Triple sec, limoen en cranberry sap. Even shaken en uitschenken in een martiniglas. Misschien wel de meest bekende en meest bestelde cocktail is de modieuze Cosmopolitan. We zijn echter 1 belangrijk ingrediënt vergeten... Welk?
Bekijk vraagWe zijn op zoek naar een frisdrank met limoen smaak die gemaakt en gedistribueerd wordt door PepsiCo. En we zien hier een deskundig 'weggephotoshopte' afbeelding.
Bekijk vraagWe zoeken het enige trappistenbier dat buiten Europa gebrouwen wordt, nl. in de Saint Joseph’s Abbey in de Verenigde Staten. Tot 2013 overleefden de monniken aldaar van confituur en marmelades, maar in de zoektocht naar nieuwe inkomsten brachten ze een bezoek aan enkele Belgische trappistenbroeders, en ontwikkelden ze hun eigen trappist. Wat is de naam van deze trappist?
Bekijk vraagHoog tijd voor een gastronomie vraag: Onze vrijdagavondvrienden van Beckers, u weet wel die mannen van al dat lekkers, hebben er sinds enige tijd een extra large frikandel bij: Onder welke naam is deze minimum 25 cm lange vettige hap ook nog bekend? Kom nu niet met af berelul, curryworst of lange lummel: denk aan het thema …
Bekijk vraagDe techniek die we zoeken om voedsel gedurende lange periode te conserveren, is uitgevonden door de Franse suikerbakker Nicolas Apert. Vlak voor zijn dood verkocht hij zijn methode aan een Zwitserse familie, die het op haar beurt doorverkocht in 1892. De koper stichtte op 1 januari 1900 samen met zijn compagnon een onderneming onder zijn naam. Geef de naam van de bekende flessen die nog steeds door dit bedrijf worden gemaakt?
Bekijk vraagDit nationale gerecht van Schotland is een vleesgerecht gemaakt van schapen-hart, long en lever, vermalen met dierlijk vet (reuzel), ui, havermout, peper, zout, kruiden en bouillon. Oorspronkelijk werden de ingrediënten in een schapenmaag gestopt voordat het geheel werd gekookt, maar tegenwoordig worden hiervoor meestal andere materialen gebruikt. Kennen jullie de naam van dit gerecht?
Bekijk vraagTe veel is te veel. Dat geldt zeker ook voor het aantal calorieën in dit Canadese gerecht. Frieten met daarover verse kaas en dat nog eens overgoten met vleessaus, gezond kan je dit niet noemen. Toch is het het gerecht van de inwoners van Quebec. Hoe heet het?
Bekijk vraagDe drie-sterrenkok die we zoeken, werd geboren te Collonges-au-mont-d'or in 1926. Hij overleed in 2018 op 91 jarige leeftijd.
Men noemde hem de Paus der Gastronomen en was de bezieler van de "Nouvelle Cuisine".
Wie is deze Paus der Gastronomen die begin 2018 overleed?