We zien hier een man een koffie omtoveren tot een waar kunstwerk. Onze landgenoot Peter Hernou blonk hier in 2009 uit door de wereldtitel in deze discipline weg te kapen. Wat is de correcte benaming voor deze vakman?
We zien hier een man een koffie omtoveren tot een waar kunstwerk. Onze landgenoot Peter Hernou blonk hier in 2009 uit door de wereldtitel in deze discipline weg te kapen. Wat is de correcte benaming voor deze vakman?
Hoe heet het Libanese fastfoodgerecht dat vooral bestaat uit gefrituurde kikkererwten?
Bekijk vraagWe zijn op zoek naar een biersoort. Ze wordt gekenmerkt door een donkerbruine tot zwarte kleur en een enigszins branderig bittere smaak door het gebruik van gebrande of geroosterde mout. Er bestaan zowel hooggegiste als laaggegiste varianten. De biersoort is een variant van de biersoort porter, die in mindere mate dezelfde kenmerken bezit. Een Iers voorbeeld is Guinness, een Belgisch: Hercule van de brouwerij van Quintine. Hoe noemen we deze donkere biersoort?
Bekijk vraagDe belangrijkste producent van deze harde, ovale noot van ongeveer 2,5 centimeter is Indonesië. In de levensmiddelenindustrie gebruikt men liever de olie dan het poeder, omdat die haar smaak langer vasthoudt, gemakkelijker doseerbaar is en daarenboven geen risico op vergiftiging met aflatoxine meebrengt. Sommigen gebruiken de noot ook in koek en gebak. Vroeger werd de noot gebruikt door zeevarenden in een middel tegen verkoudheid. Welke noot zoeken we?
Bekijk vraagWe zoeken een kooktechniek waarbij voedsel, meestal groente of fruit, een korte tijd wordt gekookt waarna het in koud water wordt gelegd of door koud water wordt afgespoeld zodat het kookproces wordt onderbroken. Het is ook een veelgebruikte techniek om groene groenten mooi groen te houden, maar ook voor het conserveren van levensmiddelen. Hoe heet deze kooktechniek?
Bekijk vraagDe drie-sterrenkok die we zoeken, werd geboren te Collonges-au-mont-d'or in 1926. Hij overleed in 2018 op 91 jarige leeftijd.
Men noemde hem de Paus der Gastronomen en was de bezieler van de "Nouvelle Cuisine".
Wie is deze Paus der Gastronomen die begin 2018 overleed?
Wat bereid je met volgende ingrediënten: fijne bloem, olijfolie, lauw water, gist en zeezout. Het is uitstekend om te eten bij soep en bij salades, kan ook gebruikt worden om te doppen in dippers. Het wordt in de steenoven gebakken. De smaak kan versterkt worden door olijfolie en kruiden. Het is iets typisch Italiaans.
Bekijk vraagIn 1898 waren twee broers ervan overtuigd dat een gezond dieet met granen dé manier was om seksuele driften te voorkomen en zo masturbatie te vermijden. Op een dag vergat William echter een pot tarwe van het vuur te halen, waardoor die hard werd. De broers probeerden de tarwe toch uit te rollen, met de bekende graanvlokken als resultaat. Wij willen graag de familienaam van beide broers.
Bekijk vraag