Lekker smullen kunnen we van de taart die patissier Josef Keller in 1915 bedacht. De taart bestaat uit chocoladecake, slagroom, kersen en kersenbrandewijn. Geef de Vlaamse naam van deze lekkernij.
Lekker smullen kunnen we van de taart die patissier Josef Keller in 1915 bedacht. De taart bestaat uit chocoladecake, slagroom, kersen en kersenbrandewijn. Geef de Vlaamse naam van deze lekkernij.
Welk merk van ijs, opgericht in 1978 door 2 Amerikanen, staat bekend voor hun vreemde smaken zoals Coukie Dough, Karamel Sutra en Strawberry Cheescake?
Bekijk vraagWelke Fransman werd bekend door zijn dieet en schreef de bestseller 'ik eet, dus ik val af'?
Bekijk vraag3B) Dit product is een artisanaal streekproduct uit de Antwerpse Kempen dat al bestaat sinds 1970. Het is eigenlijk geen choco, maar verse kaas waar chocolade is bijgevoegd. Zo wordt het een frisse, zoete smeerpasta die u ook bij u in de supermarkt vindt. Hoe heet dit product?
Bekijk vraagWe zoeken een dessert waarvoor je drie aparte deelrecepten moet bereiden. Bladerdeeg is er daar één van. De overige ingrediënten die je nodig hebt zijn melk, dooiers, kristalsuiker, maïszetmeel, bloem, vanillestokje, eiwit, bloemsuiker, water. Het is een populair dessert bij onze noorderburen. Het verhaal gaat dat een Amsterdamse bakker zijn inspiratie voor de naam haalde bij de Franse benaming voor Klein Duimpje.
Bekijk vraagVergeet de traditionele “Mimosa” tijdens de brunch en ga voor deze cocktail. Hij werd naar verluidt voor het eerst geschonken in 1946 in Hotel Metropole in Brussel ter ere van de Amerikaanse ambassadeur van Luxemburg. Welke cocktail met Wodka, die ook in een witte variant bestaat, zoeken we hier?
Bekijk vraagAls Belg kunnen we er niet meer om heen. Onze friet zijn het slachtoffer van vernieuwing à la Fusionkeuken. Nooit eerder zagen we zoveel verschillende soorten frieten verschijnen. Wedged fries, curled fries, frieten met zoveel exotische sausen dat het heiligschennis lijkt. Op de afbeeldingen zien we een frietsoort die meer en meer opkomt. Van welke groente/vrucht is hij gemaakt?
Bekijk vraagDe naam die aan de snack wordt gegeven duidde van oorsprong gezouten afval van de kabeljauwvangst aan en was in de negentiende eeuw een belangrijk bestanddeel van het Nederlandse volksvoedsel. De snack die we zoeken bestaat nu uit stukken gesneden witvis die in een beslag worden gedompeld en gefrituurd. Geef de naam.
Bekijk vraagOm deze crème te bereiden hebt u 1 deciliter volle room, 50 gram boter en 200 gram donkere chocolade nodig voor een standaard recept. Welke crème die gebruikt wordt als garnering van onder andere nagerechten, bedoelen we?
Bekijk vraag