Welke Fransman werd bekend door zijn dieet en schreef de bestseller 'ik eet, dus ik val af'?
Welke Fransman werd bekend door zijn dieet en schreef de bestseller 'ik eet, dus ik val af'?
Wat is de naam van dit Belgisch abdijbier dat heden ten dage gebrouwen wordt door Affligem brouwerij. het bier is genoemd naar een deelgemeente van mol in de Belgische kempen.
Bekijk vraagGault Millau is een Frans bedrijf dat in diverse landen gastronomiegidsen uitbrengt. Peter Goossens en zijn restaurant Hof van Cleve kreeg opnieuw een topscore van 19.5 op 20, een topplaats die hij ook dit jaar moet delen met het restaurant Bon Bon. De gids geldt als een concurrent van de Michelingids. In de Michelingids krijgen de restaurants één, twee of drie sterren. Waarmee worden restaurants, naast punten, beoordeeld in de Gault Millau?
Bekijk vraagAppeltaart op z’n kop, per ongeluk bedacht door twee Franse zussen die het gebak hun eigen naam gaven?
Bekijk vraagDeze zoete saus, gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode pepers, suiker, zout en water betekent "zeedieren" in het Kantonees. Toch worden er geen zeevruchten in de saus verwerkt en wordt de saus doorgaans gebruikt om vleesgerechten op smaak te brengen. De saus is afkomstig uit de Chinese keuken, maar wordt ook in de Vietnamese keuken gebruikt. Daar is hij een onmisbaar bestanddeel van bepaalde varianten van pho, een noedelsoep. Welke saus zoeken we?
Bekijk vraagDit Mexicaanse gerecht bestaat uit tarwe- of maistortilla’s, belegd met kaas en andere lekkernijen, die worden dubbelgeklapt en gebakken of geroosterd in een droge pan. Ze worden geserveerd in punten, met een salsa (saus) ernaast. Een Latijns-Amerikaanse tosti, zou je het gerecht kunnen noemen.
Bekijk vraagIets wat we bijna dagelijks op ons bord te zien krijgen, is de aardappel. De aardappel is wereldwijd het belangrijkste voedselgewas na rijst, tarwe en mais. Maar weten jullie ook uit welk continent de oorspronkelijk komt?
Bekijk vraag