Welke Fransman werd bekend door zijn dieet en schreef de bestseller 'ik eet, dus ik val af'?
Welke Fransman werd bekend door zijn dieet en schreef de bestseller 'ik eet, dus ik val af'?
We zoeken een Amerikaans ijsmerk, opgericht in 1961, opgericht door Reuben Mattus en onderdeel van het moederbedrijf General Mills. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de naam niet Europees, het zijn gewoon twee bedachte woorden zodat het er voor Amerikanen Europees uitzag. In de reclamewereld is dit bekend onder de naam "foreign branding".
Bekijk vraagEen biervraagje. We zijn op zoek naar een een donker Belgisch bier van hoge gisting (10,5°) gebrouwen door Brouwerij Van Steenberge te Ertvelde. In 1998 bekroonde het American Tasting Institute het bier tot beste bier ter wereld. Kenmerkend is het witte ondoorzichtige flesje. Welk biermerk zoeken we?
Bekijk vraagWe zoeken een term dat een aan barderen verwante techniek is. Beide kooktechnieken maken gebruik van spek. Bij deze techniek wordt het spek in het ingrediënt geregen. Met name mager vlees is geschikt voor deze techniek. Welke kookterm zoeken we?
Bekijk vraagDeze vrucht is ontstaan uit een kruising tussen de pompelmoes en de grapefruit. Wat is de naam van deze vrucht?
Bekijk vraagDe voorbije jaren lieten we jullie namelijk bij onze eerste vraag telkens kennis maken met het strafste bier ter wereld. Dit was jarenlang de Armageddon, tot dezelfde Schotse brouwer een nog zwaarder bier op de markt bracht onder de naam Snake’s Venom, met een alcoholpercentage van 67,5%. Maar kennen jullie ook de naam van de Schotse brouwer die beide bieren produceert?
Bekijk vraagDe groente die u hier ziet is een knol en familie van de zonnebloem. Ze is voedzaam en licht verteerbaar en erg gezond. Door de vele belangrijke bouwstoffen is het heilzaam bij verstopping, reuma en jicht. Ook voor mensen met diabetes, want bij de vertering komt geen glucose vrij. De groente wordt ook wel topinambour genoemd.
Bekijk vraagHoe noemen we de term waarbij men eten instrijkt met een geklutst ei zodat het na bakken een lichte glans krijgt.
Bekijk vraagIn de Middeleeuwen was bier één van de meest genuttigde dranken in Europa. Vanwege het feit dat de drank tijdens het productieproces verhit moest worden, bevatte het gerstenat namelijk minder schadelijke bacteriën dan water, en was daarmee dus gezonder. Naar schatting dronk de gemiddelde Belg tegen het einde van de middeleeuwen dan ook maar liefst 275 tot 300 liter per jaar. Wel moet daarbij vermeld worden dat men in de middeleeuwen het bier vaak thuis brouwde, waardoor het slechts een zeer laag alcoholpercentage bevatte. Dit in tegenstelling met dit biertje gebrouwen in De Kluis te Hoegaarden. Het bier kent een hoge gisting en hergisting op fles en heeft een alcoholpercentage van 8,7%. Sinds 2012 heeft AB Inbev, gezien de toegenomen vraag naar zware blonde bieren, dit bier terug op de markt gebracht. Hoe heet dit bier waarvan we hier een fles met passende afbeelding zien.
Bekijk vraag