Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 2550 Eten en drinken

Quizvraag Auteurs Auteurs 2550Welke Fransman werd bekend door zijn dieet en schreef de bestseller 'ik eet, dus ik val af'?
Pubquiz vragen over Eten en drinken

Quizvraag Eten en drinken
In november 2017 kregen we het droevige nieuws dat deze Italiaan overleden is. Wat is de naam van deze Italiaan die voor de BBC een culinaire serie maakte die ook op Canvas te zien was en van Nederlands commentaar voorzien werd door Rocco Granata?
Quizvraag Eten en drinken
Wij willen graag weten welke groente altijd aanwezig is in een gerecht dat 'à l’Argenteuil' wordt bereidt. De naam verwijst naar een Franse stad en streek waar al eeuwenlang een naar het schijnt bijzondere soort van deze groente wordt gekweekt.
Quizvraag Eten en drinken
Van u vernemen we graag de naam van dit Arabisch gerecht. Het is een gerecht bestaande uit gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten en/of tuinbonen. Volgens sommigen is het bedacht door Kopten in Egypte om in de vastentijd als vleesvervanger te dienen. Traditioneel wordt het vooral gegeten in het Midden-Oosten, maar in toenemende mate ook in Westerse landen. Shoarmazaken verkopen het als een vorm van fastfood in een broodje of als schotel.
Quizvraag Eten en drinken
Een zoete aardappel is een plant uit de windefamilie, maar is geen familie van de aardappel, in tegenstelling tot zijn naam. Na tarwe, rijst, maïs en cassave is het het belangrijkste voedselgewas in ontwikkelingslanden. Mogelijke synoniemen voor de zoete aardappel zijn kumara of yam, maar wij kennen de zoete aardappel, die insuline bevat en dus beter is voor diabetespatiënten nog onder een andere naam die we hier zoeken. Ken je ook deze naam?