Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 8112 Wetenschap

Quizvraag Chemie 8112Met welke 3 letters krijgen we de meer populaire naam van de chemische stofnaam 3,4-methyleendioxymethamfetamine?
Pubquiz vragen over Chemie

Quizvraag Wetenschap
Een eenvoudige vraag met een even eenvoudig antwoord, als je het weet tenminste. Wat is de chemische formule van Ozon?
Quizvraag Wetenschap
We zijn op zoek naar een term uit de chemie. Namelijk een stof die de snelheid van een bepaalde chemische reactie beïnvloedt zonder zelf verbruikt te worden. De term wordt ook gebruikt om iets aan te duiden dat een bepaald proces of het verloop van gebeurtenissen bevordert of wijzigt.
Quizvraag Wetenschap
Op 4 januari van dit jaar is er enige wijziging aangebracht aan het periodieke systeem of ook wel de tabel van Mendelejev genaamd, genoemd naar de Russische chemieprofessor Dimitri Mendelejev. In de tabel staat met atoomnummer 6 de letter C. Welk scheikundig element dat reeds in de prehistorische oudheid werd ontdekt zoeken we hier?
Quizvraag Natuurkunde
Door dit omstreden bestanddeel moest de oude RoundUp uit de rekken voor particulieren. Het is een verdelgende stof die planten doodt tot in de wortel. Het gebruik van deze stof is nu verboden voor particulieren omdat het mogelijk kankerverwekkend zou zijn. Over welke stof gaat het?