Pubquiz vraag 8257 Eten en drinken

Quizvraag Eten en drinken 8257

De bevallige jongedames op de foto zijn Raissa en Joyce De Haas. Toen de gin-tonichype zijn hoogtepunt bereikte vonden ze dat er te weinig inventieve tonics op de markt waren, dus besloten ze er zelf te lanceren. De 2 kregen bijval van Richard Branson en wonnen de Virgin StartUp Foodpreneur Festival, waardoor de wereld openging. Inmiddels hebben ze de voorbije jaren verschillende awards gewonnen. Aanvankelijk werden hun drankjes geserveerd in dure hotels en hippe bars in Londen, maar inmiddels zijn ze ook verkrijgbaar in NL, B, Ierland, Zwitserland, Australië en de VS. Momenteel zijn er 9 verschillende tonics te verkrijgen waaronder een mix van komkommer en watermeloen. Veelal neemt men enkel de tweeledige naam in de mond, maar wat is de volledige drieledige merknaam? Het feit dat ze Nederlandse roots hebben en tweelingen zijn kan een handje helpen, alsook als je ooit naar ex on the beach gekeken hebt of iets afweet van touwtjespringen.

Goed zo !

Meer pubquiz vragen over Eten en drinken

Quizvraag Eten en drinken

In 1902 werd in Sneek in Nederland het suikerwerkbedrijf Tonnema opgericht. Dat maakte pepermunt voor diverse afnemers in verschillende kwaliteiten en smaken. In de jaren twintig verliet men die opzet en koos voor een strak merk- en kwaliteitsbeleid. In 1922 werd het eigen merk gedeponeerd. Hoe noemt hun merk? De pepermunt werd niet meer los verkocht, vanaf 1927 werden het rollen die de eerste jaren nog met de hand werden "ingewikkeld".

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Om deze crème te bereiden hebt u 1 deciliter volle room, 50 gram boter en 200 gram donkere chocolade nodig voor een standaard recept. Welke crème die gebruikt wordt als garnering van onder andere nagerechten, bedoelen we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Om cognac genoemd te mogen worden dient de drank aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • Gebruik bepaalde druivenrassen
  • Er moet dubbel gedestilleerd worden.
  • Minstens tweeënhalf jaar in houten vaten gerijpt.
  • Alcoholpercentage van minste 40%.
  • De drank is afkomstig uit de streek rond de gelijknamige Franse stad.
  • VSOP is één van de kwaliteitsmerken.
Waarvoor staat VSOP.

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Van Belgische kazen kennen we heel veel soorten. Engelse kazen zijn minder bekend maar daarom niet minder gegeerd. De Engelse kaas die we zoeken is een brokkelige kaassoort uit de regio’s Derby, Leicester en Nottingham. Wat is de naam van deze kaas, genoemd naar een dorp in de omgeving van Cambridge, waar hij nooit geproduceerd is?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

We zoeken de merknaam van een reeks snoepjes in de vorm van bonbons. Het werd in 1936 gecreëerd door de firma Mackintosh's en vernoemd naar het gelijknamige toneelstuk van James Barrie.

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Ook deze dieprode bessen met het formaat van een rozijn en een smaakt dat lijkt op iets tussen een cranberry en een kers staan ook in het lijstje van superfoods. De besjes worden gewoon of gedroogd geconsumeerd, maar meestal worden ze verwerkt in vruchtensap, smoothies of thee. Wat is de naam van deze bessen?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

In welk typisch Portugese stoompan, vervaardigd uit koper en tin, kan je door zijn bolle vorm perfect bakken en daarna verder laten stomen door alles hermetisch af te sluiten? De kooktijd wordt zo tot een minimum beperkt en alle smaken blijven perfect behouden. Zowel het gerecht, bestaande uit vlees en schelpdieren, als het kooktoestel zelf, dragen de naam die we zoeken.

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

We gaan even naar onze mossels kijken. We delen ze in in verschillende groepen. Voor de weekdierveelvraten koop je best goudmerk. Dat zijn de grootste. Voor wie mosselen graag met een tandenstoker eet heb je ‘extra’. Maar wat is de tweede grootste mosselmaat?

Bekijk antwoord