Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 8312 Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis 8312Wereldtentoonstelling 1958 in Brussel zal bij meerdere onder ons nog wel wat herinneringen naar boven brengen. Het zijn internationale gebeurtenissen die op meerdere vlakken het organiserende land er economisch op vooruit helpen. Antwerpen mocht al drie wereldtentoonstellingen organiseren. Weten jullie in welk jaar de stad dit de eerste keer deed?
Pubquiz vragen over Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis
Vredesakkoorden zijn doorgaans geen lang leven beschoren. Zo was de ambitie torenhoog in 1978 toen de respectieve presidenten Carter, Sadat en Begin met hun handtekening het Israëlisch – Arabisch conflict definitief uit de wereld zouden helpen na de Zesdaagse oorlog van 67 en de Yom Kippoer oorlog van 73 die uiteindelijk telkens in het voordeel van Israël waren beslecht. Onder welke naam kennen we dit akkoord?
Quizvraag Geschiedenis
De moord op president John F. Kennedy, de vijfendertigste president van de Verenigde Staten, vond op 22 november 1963 plaats te Dallas in de Amerikaanse staat Texas om 12:30 CST. Wie legde de moord op JF Kennedy vast op film?
Quizvraag Geschiedenis
De persoon die jullie op de foto zien had een prominente plaats tijdens de Russische Oktoberrevolutie en de Russische burgeroorlog. Enkele jaren later, na het leiden van een mislukte strijd tegen het beleid en de opkomst van Jozef Stalin in de jaren 1920 werd hij echter verbannen uit de Sovjet-Unie. Hij belande uiteindelijk in Mexico waar hem onderdak verschaft werd door het schilderskoppel Diego Rivera en diens vrouw Frida Kahlo. Niet veel later werd hij er vermoord op bevel van Stalin. Weten jullie ook de naam van deze Russische revolutionair?
Quizvraag Geschiedenis
In de goede oude tijd kwam het al eens voor dat ongelijkgezinde gelovigen over de kling werden gejaagd. Zo ook op de Parijse bloedbruiloft in de nacht van 23 op 24 augustus 1572, waar bijna 30.000 mensen de dood vonden door het zwaard. De Parijse bloedbruiloft kennen we echter ook onder een andere naam. Welke?