Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 1567 Geschiedenis

Quizvraag Werelderfgoed 1567Dit is UNESCO werelderfgoed bevindt zich tussen de berg Li en het hedendaags Xi'an. Onder welke naam kennen we deze vondst?
Pubquiz vragen over Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis
Naast de 16e president van de VS werd ook de 35e vermoord. Dat was namelijk John F. Kennedy. Hij werd doodgeschoten toen hij in een open limousine over Dealey Plaza gereden werd. Maar wat was het merk van deze wagen?
Quizvraag Geschiedenis
De persoon die jullie op de foto zien had een prominente plaats tijdens de Russische Oktoberrevolutie en de Russische burgeroorlog. Enkele jaren later, na het leiden van een mislukte strijd tegen het beleid en de opkomst van Jozef Stalin in de jaren 1920 werd hij echter verbannen uit de Sovjet-Unie. Hij belande uiteindelijk in Mexico waar hem onderdak verschaft werd door het schilderskoppel Diego Rivera en diens vrouw Frida Kahlo. Niet veel later werd hij er vermoord op bevel van Stalin. Weten jullie ook de naam van deze Russische revolutionair?
Quizvraag Geschiedenis
Wie was de eerste man in de ruimte?
Quizvraag Geschiedenis
De auto heeft in ons leven al een verre en rijke geschiedenis. Reeds in de 18de eeuw waren er al de voorlopers van wat later de eerste stoomauto's zouden worden. Ferdinand Porsche en Josef Ganz hadden in 1922 al de plannen opgevat om samen een automerk uit de grond te stampen. Weten jullie welk merk?