Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 8352 Aardrijkskunde

Quizvraag Bergen 8352Met zijn 3798 meter hoogte is dit de hoogste berg van Oostenrijk, gelegen in de Hohe Tauern. De berg is onder andere bereikbaar via een weg die vanaf Zell Am See richting Heiligenblut loopt. Geef de naam van de berg die voor de eerste keer bedwongen werd op 28 juli 1800.
Pubquiz vragen over Bergen

Quizvraag Politiek
We zien hier het Amerikaans nationaal monument, Mount Rushmore, gelegen in de Black Hills in South Dakota. Van welke vier presidenten zijn dit de portretten?
Quizvraag Aardrijkskunde
De bergketen die we in vraag 3 zoeken ligt in het grensgebied tussen Duitsland, Polen en Tsjechië. Dit gebergte strekt zich over circa 330 kilometer uit tussen de Elbe in het westen en de Moravische Poort in het oosten en zijn in een reeks deelgebergten onder te verdelen, waaronder het Reuzengebergte, IJzergebergte en Adelaarsgebergte. De top ligt slechts op 1602 meter.
Quizvraag Aardrijkskunde
Dit gebergte is het stuk van de Alpen gelegen langs de Adriatische kust. Het gebergte strekt zich uit van Kroatië tot aan Albanië. Wat is de naam van dit stuk van de Alpen?
Quizvraag Aardrijkskunde
5A. Op eenzame hoogte staat dit bergmassief in het noordoosten van Tanzania. Het massief bestaat uit 3 stratovulkanen. Hoe heet dit bergmassief?