Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 4968 AardrijkskundeDe hoogste berg ter wereld is natuurlijk de Mount Everest. Net iets moeilijker is, met 5642 meter, de naam van de hoogste berg van Europa.
Pubquiz vragen over Bergen

Quizvraag Politiek
We zien hier het Amerikaans nationaal monument, Mount Rushmore, gelegen in de Black Hills in South Dakota. Van welke vier presidenten zijn dit de portretten?
Quizvraag Aardrijkskunde
Deze berg is met zijn 3776 meter de hoogste berg van Japan. Het is een vulkaan op de grens tussen de prefecturen Shizuoka en Yamanashi op het eiland Honshu. Wat is de naam van deze berg?
Quizvraag Aardrijkskunde
Voor deze aardrijkskundige vraag trekken we naar de grens van Pakistan en China, want daar bevindt zich de heilige graal van de bergbeklimmers.
Met zijn 8611 meter hoogte is deze berg de tweede hoogste op aarde, maar omdat zijn dodencijfer 1 op 4 is, wordt hij ook wel de 'killer moutwijn' genoemd. Wat is de naam van deze berg?
Quizvraag Aardrijkskunde
Mogelijk bent u al eens op vakantie geweest in de buurt van de bergketen in het oosten van het Centraal Massief. De bergketen die we zoeken wordt in het oosten begrensd door de Rhône- vallei, in het zuiden door de Cevennen en in het westen door het Devès- massief. Deze bergketen wordt ook wel eens Monts d’Ardeche genoemd. Geef de volledige naam.