Pubquiz vraag 8393 Eten en drinken

Quizvraag Kooktermen Sausen 8393
© stu_spivack

Een sausbasis bestaande uit azijn, witte wijn, sjalotten, dragonstengels, bouquet garni en peperbolletjes en is uitgevonden door de Brusselaar Vedy. Hoe noemt deze basissaus welke gebruikt wordt voor veel botersausen?

Goed zo !


Meer pubquiz vragen over Kooktermen

Quizvraag Eten en drinken

We zoeken een culinaire vakterm voor het in blokjes snijden van alles wat eetbaar is. Vaak worden de blokjes even in boter, vet of olie bruin gebraden, als onderdeel van garnituur.

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

We zoeken een keukenterm waarbij we groenten (vooral tomaten) onderdompelen in kokend water, vervolgens verfrissen en dan gemakkelijk kunnen pellen.

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Hoe heet de kooktechniek waarbij aan een warme vloeistof klontjes boter worden toegevoegd en met een garde geroerd, om zo de saus te binden en een vollere smaak te geven?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Hoe noemt men in keukentermen een met olie ingewreven stuk bakpapier of aluminiumfolie waarin kleine stukken vlees of vis, met eventueel toevoeging van groenten of fruit in de oven worden gegaard?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

We zoeken een woord van 13 letters. Het gaat om een proces in de voedselindustrie dat schadelijke bacteriën in aan bederf onderhevig voedsel vernietigt door het kort te verhitten zonder het product zelf te beschadigen. Het proces is naar zijn uitvinder genoemd, wat zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

We zoeken een techniek waarbij men grote stukken vlees of gevogelte, op een bed van groenten en kruiden bij een temperatuur tussen de 140 en 160 ºC braad. Hete geklaarde boter wordt ruimschoots over het vlees uitgegoten, waarna een langdurig garingsproces in de oven volgt.

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Een culinaire bereidingswijze waarbij men vloeibaar voedsel mengt met gelatine en het mengsel opspuit met lachgas. Hoe noemt men dat zo een luchtig schuim vormt, zonder room of eieren?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

We zoeken de Franse term van een kruidentuiltje waarbij meestal enkele blaadjes tijm, lauriertakjes en peterseliestengels samen worden gebonden, ook andere kruiden kunnen worden meegebonden en dit naar smaak. Dit tuiltje laat je dan meekoken (– trekken) in een soep, saus of gerecht.

Bekijk antwoord