Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag nieuwe Vlaamse literatuur prijs

Quizvraag Literatuur 8611Sinds 2022 is er een nieuwe Vlaamse literatuur prijs voor de beste Nederlandstalige boeken. De eerste winnaars zijn Pieter Gaudesaboos en Marieke Lucas Rijneveld. Wat is de naam van deze nieuwe prijs?
Pubquiz vragen over Literatuur

Quizvraag Literatuur
In het allereerste ‘Van In’ boek van Pieter Aspe, wordt ingebroken in een juwelenzaak. De waardevolle juwelen worden niet meegenomen, maar ter plaatse opgelost in een bak koningswater. De inbrekers laten een raadselachtige handtekening achter, namelijk een Latijnse spreuk uit de middeleeuwen die bekend staat als 'het vierkant van de tempeliers'. Wat is de titel van deze allereerste ‘Van In’?
Quizvraag Literatuur
Deze kent u ongetwijfeld wel. Maar Puss in Boots is natuurlijk geen Disney-uitvinding. Van wie wel, is onzeker. Wél zeker is dat Charles Perrault eind 17de eeuw schreef over deze gelaarsde kat. In het verhaal staat de slimme kat ten dienste van de jongste van drie molenaarszoons. Door zijn leepheid en redenaarstalent zorgt hij er uiteindelijk voor dat die arme molenaarszoon kan trouwen met de mooie koningsdochter. Cruciaal element daarin is de adellijke titel die hij geeft aan zijn meester. Een titel die ook terugkomt in heel wat andere fictie, waaronder de Bommelsaga van Marten Toonder. Een vrij vervolg op ‘De gelaarsde kat’, maar deze keer met Tom Poes in de hoofdrol. Wat is de volledige adellijke titel in kwestie?
Quizvraag Literatuur
Hij schrijft een boek en doet dit goed. Welke Nederlander kaapte in 2015 de ECI -literatuurprijs weg voor zijn boek "Het Hout"?
Quizvraag Literatuur
In 1851 schreef de Amerikaanse schrijver Herman Melville een roman over de jacht op een witte potvis door kapitein Achab. Deze potvis zou zoveel rampen hebben veroorzaakt voor de walvisvaarders dat het dier uitgroeide tot een mythe. Het verhaal is gebaseerd op de eigen ervaringen van de schrijver als walvisvaarder. Welke roman zoeken we?