Pubquiz vraag hoogspanningslijn

hoogspanningslijn

Hoogspanning over hoogspanning: het Vlaamse hoofdpijndossier in de politiek. De nieuwe hoogspanningslijnen van het project dat we zoeken, moet de stroom van de windmolens op zee naar het binnenland brengen. Wat is de naam van dit project?

Goed zo !


Meer pubquiz vragen over Politiek

Quizvraag Politiek

Op initiatief van Boris Johnson, de Britse premier, werd het Brits parlement naar huis gestuurd. Op 10 september 2019 om 02u47 ging, na een woelige zitting met veel protest en patriottische gezangen, het slot op het Britse Lagerhuis. Pas op 14 oktober 2019 zal het parlement opnieuw samen kunnen komen. Hoe heet de excentrieke “Speaker of the House of Commons”, de voorzitter van het Britse parlement die dus nu onverwacht van een paar weken vakantie kan genieten? Eind september werd echter aangekondigd dat het parlement terug actief is geworden, gezien de beslissing van Boris Johnson onwettig werd verklaard.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

De politicus die we zoeken won op 28 oktober 2018 de presidentsverkiezingen in Brazilië. Hij staat bekend om zijn strijd tegen corruptie en controversiële uitspraken. Zo stelde hij onder meer dat het probleem van de militaire dictatuur niet was dat tegenstanders gemarteld werden, maar dat ze in leven werden gelaten. Zijn afwijzing van abortus en  homoseksualiteit  maken hem populair bij de groeiende groep evangelische christenen. Hij bekritiseert lesprogramma's tegen  homofobie  als 'homoseksuele propaganda' en bestempelt zichzelf voorts als 'trotse homofoob. Wie zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Kort maar krachtig, wie was de 42ste president van de Verenigde Staten? Voor- en achternaam aub.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Wie is deze Amerikaanse politicus van de Republikeinse Partij? Hij was de 43e gouverneur van Florida van 1999 tot 2007. Hij is de zoon van George en Barbara en de broer van George, Neil, Marvin en Dorothy. Hij werd geboren op 11 februari 1953 in Midland, Texas.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

In 2022 kozen de Filipijnen een opmerkelijke nieuwe president. Hij is immers de zoon van de man die van 1965 tot 1986 het land bestuurde. Die vader regeerde als dictator gedurende meer dan 20 jaar over het land en leidde het naar een economische crisis en veel armoede. Wij willen graag de naam van de nieuwe president en oud-dictator.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

We zoeken de 41e president van de Verenigde Staten. Hij stierf bijna een jaar geleden in Texas op 30 november 2018. Hij was de president die Koeweit bevrijdde van de Irakezen van Sadam Hussein tijdens de Golfoorlog 1990-1991

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Deze vraag is bijna minder kort dan haar periode van premierschap. We zoeken de premier van het Verenigd Koninkrijk die aantrad op 6 september 2022 na Boris Johnson en alweer ontslag nam op 20 oktober 2022. De kortst zittende premier van het Verenigd Koninkrijk ooit. We zoeken haar voornaam en familienaam. De voornaam die we zoeken is in feite niet de echte naam van op haar paspoort, maar wel de algemeen bekende verkorte voornaam. We moeten immers weer de eerste letter juist hebben voor op het einde van deze ronde.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Na de dood van de Japanse keizer Hirohito, volgde zijn zoon Akihito hem op, op 7 januari 1989 als 125ste keizer van Japan. Zéér ongewoon volgens de Japanse tradities deed Akihito op 30 april 2019 troonsafstand terwijl hij nog in leven was. Wat is de naam van zijn opvolger, de 126ste keizer van Japen?

Bekijk antwoord