Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag fictief land Twitter

Quizvraag Aardrijkskunde 8748

© @gaspardooo


Op Twitter is een compleet fictief Europees land uitgevondenb, dat al snel een heel eigen leven ging leiden. Het begon toen een Fransman die de spot dreef met de berucht slechte aardrijkskundige kennis van Amerikanen door een fictief land op een kaart van Europa te plakken. Wat is de naam van dit fictief land?
Pubquiz vragen over Aardrijkskunde

Quizvraag Aardrijkskunde
In het oosten van de Amerikaanse staat Californië, aan de flanken van de centrale Sierra Nevada ligt een natuurgebied met heel wat indrukwekkende valleien die door gletsjers zijn uitgesleten. De Half Dome en El Capitan zijn de bekendste rotsmassieven in het nationaal park. Graag de naam.
Quizvraag Aardrijkskunde
Van welk land is deze vlag met adelaar?
Quizvraag Aardrijkskunde
Dixie Dansercoer is een Vlaamse poolreiziger die al meerdere expedities ondernam naar Antartica en het Hoge Noorden. In 2005 wou hij al zwemmend, peddelend, lopend en skiënd naar Siberië vertrekken, maar heeft de tocht mocht stoppen. Om zijn doel te bereiken moest hij een zee-engte van 85 km bedwingen. Geef de naam van dit water tussen Rusland en de Verenigde Staten.
Quizvraag Aardrijkskunde
We zoeken een universiteitsstad, gelegen aan de rivier Cam... ze willen er wel eens roeien, maar voor wedstrijdjes zoeken ze wel een bekendere rivier op.