Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag harttransplantatie

Quizvraag Geneeskunde en lichaam 8777De 57-jarige Amerikaan David Bennett haalde begin 2022 het wereldnieuws. Hij onderging als eerste mens ooit een succesvolle harttransplantatie met een – weliswaar genetisch gemanipuleerd – dierlijk hart. Ondanks de initieel succesvolle operatie overleed Bennett enkele maanden later toch. De oorzaak is onduidelijk. Van welk dier, dat genetisch dichter bij de mens staat dan dat men misschien zou denken, ontving Bennet het hart?
Pubquiz vragen over Geneeskunde en lichaam

Quizvraag Geneeskunde en lichaam
Deze zeldzame, autosomale dominante verouderingsziekte wordt veroorzaakt door een mutatie in het LMNA-gen. De ziekte is zeer zeldzaam en treft naar schatting 1 op de 4 miljoen geboren kinderen. Welk woord komt uit het Grieks en betekent: "sneller oud worden"?
Quizvraag Geneeskunde en lichaam
We zoeken een medische term van 6 letters. Het omschrijft een toestand waarbij er een te laag gehalte aan rode bloedcellen is, we noemen het ook wel eens bloedarmoede.
Quizvraag Geneeskunde en lichaam
Voor sommige hollywoodsterren een grote zegen voor de meesten echter een grote fout. Een bacterieel gif wordt ingespoten om de spierspanning tegen te werken. Hoe heet dit gif?
Quizvraag Geneeskunde en lichaam
We zijn op zoek naar de nederlandstalige naam van de langste spier uit het menselijk lichaam de musculus sartorius, die je hier ziet. Ze is volledig opgespannen in lotushouding of kleermakerszit.